přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Testovací maraton LibreOffice 4.0

Testovací maraton LibreOffice 4.0

LibreOffice

V rámci příprav na vydání LibreOffice 4.0 probíhá nyní testovací maraton betaverze.


Kancelářský balík LibreOffice 4.0 je nyní ve fází Beta 1. The Document Foundation vyhlásila na dny 14. až 19. prosince 2012 testovací maraton, který má být základem pro odstranění chyb přítomných v současné betaverzi. Kdo má zájem, může se zúčastnit a přispět k co nejvyšší kvalitě nové verze LibreOffice.

Pro hladký průběh jsou na příslušné stránce k dispozici instrukce, jak při testování postupovat – zejména je kladen důraz na ověřování oprav chyb a na potvrzování již někým hlášených chyb. Zájemci o testování mohou zkoušet i Impress Remote, což je nástroj pro dálkové ovládání prezentací v programu LibreOffice Impress.

Nahoru

Příspěvky

Petr Valach Testovací maraton LibreOffice 4.0
Petr Valach 16. 12. 2012, 23:02:46
Odpovědět  Odkaz 
Dík. Aktuálně potřebuji vyřešit několik průšvihů v Impressu a podporu pro makra společnosti Rácio. (Ta jsou tak použitelná pouze v OO.) Taky by bylo fajn, kdyby se doplnila nápověda, ta je silně neaktuální - ostatně jako u gimpu a myslím i inkscapu (o scribusu radši nemluvě).
Testovací maraton LibreOffice 4.0
Fulda 17. 12. 2012, 11:46:41
Odpovědět  Odkaz 
Mě by se líbilo, kdyby upravili vzhled ve stylu MO 2007. Přijde mi to daleko intuitivnější a vše se lépe hledá.
Lukáš Jelínek Re: Testovací maraton LibreOffice 4.0
Lukáš Jelínek 17. 12. 2012, 12:15:41
Odpovědět  Odkaz 
Kdyby měl někdo zájem takové GUI vytvořit, má možnost (jako to dělá IBM u svého Lotus Symphony). Myslím, že prioritou The Document Foundation je ale něco jiného, než totálně překopávat GUI.
Petr Valach Re: Testovací maraton LibreOffice 4.0
Petr Valach 17. 12. 2012, 12:30:19
Odpovědět  Odkaz 
Protože za rok skončí podpora pro MSO 2003, nabízím v naší firmě jako alternativu LO, mj. protože má podobné ovládání a naučit se pracovat s MSO novější verze je opruz. Resp. totální zoufalství. Já to víceméně vzdal a MSO nepoužívám.

Očekávám ale vylepšení GUI, rozhodně - i když ne v této verzi, ovšem. Ale do budoucna je to totálně neudržitelné. Některé připomínky nedávno psal pan Jelínek, s těmi bez výhrad souhlasím. Ale já chci ještě něco víc. Něco, co bude mít OO, a sice cosi jako pruh úloh - to, co bylo v Symphony. Zatraceně užitečná věc. Má to i Calligra, ale to je nepoužitelný program.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz