přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Unikly osobní údaje dvou třetin obyvatel Turecka

Unikly osobní údaje dvou třetin obyvatel Turecka

Únik dat

Osobní údaje téměř 50 milionů Turků, tedy zhruba dvou třetin obyvatel země, unikly v datovém balíku volně dostupném ke stažení.


K masivnímu útoku osobních údajů došlo v Turecku. Údaje necelých 50 milionů obyvatel státu (tedy přibližně dvou třetin populace) byly volně dostupné ke stažení v balíku dat o komprimované velikosti 1,5 GB (nekomprimovaná velikost 6,6 GB). Data se objevila na finské IP adrese, prostřednictvím P2P je streamovalo více než 650 uživatelů.

Údaje obsahovaly kromě jiného jméno, příjmení, datum a místo narození, jména rodičů, identifikační číslo a úplnou adresu každého z tureckých občanů, jejichž data unikla. V zásadě jde o údaje uvedené na průkazu totožnosti. Zatím není známo, odkud data unikla.

K úniku se přihlásili neznámí útočníci, kteří k tomu uvedli: „Kdo by si představil, že by zpátečnické ideologie, bratříčkování a vzestup náboženského extremismu v Turecku mohly vést ke křehké a zranitelné technické infrastruktuře?“ Útočníci také vzkázali, že „bitový posun není šifrování“ a že by měl provozovatel oné databáze používat indexy.

Nahoru

Příspěvky

Unikly osobní údaje dvou třetin obyvatel Turecka
Ondřej Kolín 5. 04. 2016, 19:04:17
Odpovědět  Odkaz 
Další motivace k tomu začít používat EET ( )
Lukáš Jelínek Re: Unikly osobní údaje dvou třetin obyvatel Turecka
Lukáš Jelínek 7. 04. 2016, 15:35:50
Odpovědět  Odkaz 
Zajímavější informace jsou v kontrolních hlášeních, která už zavedena jsou. Zajímavou hodnotu mají také například informace o pohybu vozidel: www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/dopravni-kamery-sleduji-vsechna-vozidla-zaznamy-o-pohybu-policie-taji--1600751
Unikly osobní údaje dvou třetin obyvatel Turecka
Petr 7. 04. 2016, 12:13:48
Odpovědět  Odkaz 
LOL

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz