přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, V Edici CZ.NIC vychází kniha Internet jako objekt práva

V Edici CZ.NIC vychází kniha Internet jako objekt práva

Internet jako objekt práva

Knihu ve formátu PDF lze zdarma stáhnout na internetových stránkách http://knihy.nic.cz .


Edici CZ.NIC dnes rozšířila publikace s názvem Internet jako objekt práva a podtitulem Hledání rovnováhy autonomie a soukromí. Jejím autorem je právní expert, vysokoškolský pedagog a publicista Ján Matejka. Kniha vychází z vědeckých i praktických zkušeností autora a ocení ji jak studenti práv či informačních technologií, tak specialisté na otázky ochrany dat v prostředí Internetu. Internet jako objekt práva je šestou publikací Edice CZ.NIC. Knihu ve formátu PDF lze zdarma stáhnout na internetových stránkách http://knihy.nic.cz. Na této adrese si mohou zájemci objednat také tištěnou verzi, jejíž cena je 299 korun při objednání přes IPv4, při objednání přes IPv6 je částka ještě o 50 korun nižší.

„Publikace je orientována na otázky vztahu svobody a soukromí člověka v prostředí Internetu. Jde o témata, z nichž lze jen obtížně jedno upřednostnit před druhým, když jsou v podstatě stejného významu a navzájem se doplňují. Kniha je psána pro všechny, kteří se chtějí (či musí) zabývat těmito mnohdy konfliktními otázkami, včetně složité a stále ještě nepříliš zažité právní regulace. Ta se bohužel velmi často míjí se skutečným chováním v tomto prostředí,“ uvádí autor knihy Ján Matejka.

Více v tiskové zprávě na stránkách sdružení CZ.NIC.

Nahoru

Příspěvky

V Edici CZ.NIC vychází kniha Internet jako objekt práva
lzap 20. 08. 2013, 20:37:06
Odpovědět  Odkaz 
Děláte skvělé knížky. Překlad Pro Git jsem četl dvakrát, u Satrapovy IPv6 pravidelně usínám (ještě jsem ji nedočetl :-)
Andrej Pavelka V Edici CZ.NIC vychází kniha Internet jako objekt práva
Andrej Pavelka 21. 08. 2013, 00:07:48
Odpovědět  Odkaz 
Je super, že takéto knižky vychádzajú, ale mrzí ma, že žiadnu podobnú publikáciu som zatiaľ nenašiel aplikovateľnú pre Slovenské právne prostredie.
V Edici CZ.NIC vychází kniha Internet jako objekt práva
Resumé 21. 08. 2013, 13:29:09
Odpovědět  Odkaz 
"Celkové shrnutí a závěry jsou obsaženy v části sedmé (Závěr a další spekulace), na kterou navazuje stručné resumé, seznam použité literatury, bibliografie pramenů a rejstřík."

Proč je v kompletně české knize resumé anglicky a německy? Pročítat 200 stránek se mi nechtělo, tak jsem si chtěl přečíst shrnuti. Škoda, kniha už je v koši (nadsázka). Pro příště navrhuji psát jednu kapitolu česky, další anglicky a další německy. Kniha pak bude ještě více cool a in.
Btw nejdřív jsem šel do shrnutí, protože jsem se v předmluvě dočetl o shrnutí, jinak bych šel číst závěr.
Ještě jedno btw: jaký je rozdíl mezi seznamem použité literatury a bibliografií pramenů? Jeden z příkladů omáčky bez které by se kniha četla snadněji.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz