přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, TorrentFlux

TorrentFlux

Snadné stahování z prostředí vašeho prohlížeče.


TorrentFlux je webová aplikace určená, jak název napovídá, ke stahování torrentů. Aplikace ke svému běhu potřebuje webový a databázový server (typicky Apache a MySQL) a je tak předurčena k tomu, aby běžela na nějakém serveru, např. na vaší domácí internetové bráně, routeru, atd.

Kromě výše uvedeného budete ještě potřebovat funkční instalaci pythonu, protože vlastní stahování torrentů je realizováno pomocí stroje bittornado ve verzi právě pro python/php. Samotná instalace pak zpravidla spočívá v instalaci (nakopírování) do prostředí webového serveru a propojení s databází MySQL nebo PostgreSQL. První přihlášení - uživatelské jméno a heslo, jsou libovolné a tak záleží jen na vás. Tento uživatel však získá práva administrátora webu a tak byste je neměli zapomenout.

Samotná práce s TorrentFlux je intuitivní, stačí pomocí integrovaného vyhledávače najít hledaný torrent a kliknout na něj. Ne vždy to ale funguje (pokud vyhledávač změní své charakteristiky umístění torrentu) a tak můžete torrent nahrát z URL adresy, nebo ho uploadnout na server ručně. Torrent se přidá do fronty a v dalším kroku stačí spustit stahování a vybrat stahované soubory obsažené v torrentu, tzn. nemusíte stahovat soubory všechny. Aplikace také disponuje možností zobrazit obsah informačního souboru torrentu, který bývá často přiložen.

Možnosti nastavení rychlosti uploadu/downloadu, počtu současně stahujících uživatelů a mnohé další patří mezi standardní výbavu. Je jasné, že stahování pokračuje i po zavření prohlížeče a tak je webové rozhraní jen jakýmsi backendem ke konzolovým nástrojům již zmíněného programu bittornado. Výhodou tohoto řešení je tak, že máte tento program stále na očích a vše co potřebujete je prohlížeč.

Výhodou aplikace je možnost správy/přidávání dalších uživatelů a tak můžete tento program zpřístupnit i dalším svým kamarádům. Program není počeštěn, ale svou poměrně bohatou výbavou vám to jistě vynahradí. Jmenujme ještě alespoň jednu šikovnou vlastnost, je jí integrovaná čtečka RSS, která vám zajistí, že již nezmeškáte žádný důležitý torrent.

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux


Tagy