přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator

Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator

obecna.png

Zjistěte, co o vás ukládají vaše dokumenty.  Jak nastavíte nadpisy na začátku stránky a tisk dlouhých tabulek. Přesun na open­ source není možný bez politické podpory. Správa kraje italské Umbrie migruje na LibreOffice. Mnichov nasazuje LibreOffice.


Zjistěte, co o vás ukládají vaše dokumenty

Víte o tom, že můžete usnadnit práci sobě i ostatním? Chcete mít údaje o sobě a další informace, které o vás ukládá kancelářský balík, pod kontrolou? Pak se začtěte do newsletteru z 28. 8. 2012. 

redakce OpenOffice.cz, 4. 09. 2012

Doplňky pro OpenOffice.org/LibreOffice – pozicování objektů, vyhledávání v Calcu a výměna obrázku

Podíváme se na tři doplňky, které se distribuují pro použití v OpenOffice a LibreOffice. Jeden slouží k vyhledávání záznamů v Calcu, další k preciznímu pozicování objektů a nakonec přidáme jeden, s jehož pomocí můžete volně zaměňovat jeden obrázek v dokumentu za jiný.

Petr Valach, 13. 09. 2012 

Jak nastavíte nadpisy na začátku stránky a tisk dlouhých tabulek

Nevíte, jak nastavit v OpenOffice.org/LibreOffice, aby vám každá kapitola začínala na nové stránce a vy jste nemuseli pokaždé vše složitě nastavovat? Nebo máte problém s dlouhou tabulkou, která se nevejde na jeden list papíru? Tyto dva tipy najdete v newsletteru z 11. 9. 2012.

redakce OpenOffice.cz, 18. 09. 2012

Jak na řádky a sloupce v makrech

Stejně jako sešit obsahuje listy, tak list obsahuje buňky, sloupce a řádky. Pojďte se nyní věnovat právě sloupcům a řádkům. Vysvětlíme si je dohromady, protože jejich ovládání je zcela shodné.

Daniel Sedláček, 20. 09. 2012

Přesun na open­ source není možný bez politické podpory

„Přechod na free a open­ source ve veřejné správě vyžaduje politickou podporu,“ prohlásil výbor německého parlamentu. I další odborníci volají po politice, která bude upřednostňovat jeho použití.

Daniel Sedláček, 3. 10. 2012 

Správa kraje italské Umbrie migruje na LibreOffice

Správa regionu italské Umbrie zahájila projekt používání LibreOffice pro první skupinu 5000 uživatelů. Osvaldo Gervasi, prezident Open-source kompetenčního centra (CCOS), říká, že jedním z hlavních důvodů pro migraci je zbavit se prodejců uzavřeného softwaru.

Daniel Sedláček, 17. 10. 2012 

OpenOffice.org opouští Apache incubator

OpenOffice.org se dne 18. 10. 2012 stává projektem nejvyšší úrovně a tímto krokem opouští Apache incubator.

Irena Šafářová , 19. 10. 2012 

Mnichov nasazuje LibreOffice

Mnichov v sousedním Německu je uživatelem Linuxu a open-source softwaru. Nyní se přesouvá z OpenOffice.org a místo něho začíná nasazovat LibreOffice.

Irena Šafářová, 25. 10. 2012 

Nahoru

(Jako ve škole)
Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Příspěvky

Petr Valach Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator
Petr Valach 10. 11. 2012, 05:56:13
Odpovědět  Odkaz 
Pěkný přehled "našich" článků z openoffice.cz. Myslím, že je načase, aby ještě více čtenářů LinuxExpresu zavítalo na tuto stránku, protože je ojedinělá možná v celoevropském měřítku a navíc dobře vedená. Např. na ubuntu foru je řada dotazů týkajících se LibreOffice a OpenOffice, ty by mohly směřovat spíš na forum openoffice.cz.

A pozor, i když název stránky je openoffice.cz, zabývá se i libreoffice nebo spíš přednostně libreoffice :-)
Re: Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator
Lukáš Jelínek 10. 11. 2012, 13:53:13
Odpovědět  Odkaz 
Možná by nebylo od věci, kdyby na web openoffice.cz vedl nějaký dobře viditelný odkaz umístěný v horní části stránky (totéž opačně z openoffice.cz na linuxexpres.cz). V patičce to nikdo nehledá.
Irena Šafářová Re: Re: Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator
IrenaS 12. 11. 2012, 12:33:35
Odpovědět  Odkaz 
Díky za dobrý nápad a váš názor.
Jen malá připomínka: Všechny nadpisy vybraných článků fungují také jako odkazy na jejich plný originál na webu OpenOffice.cz.
Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator
Milan 23. 02. 2013, 21:25:17
Odpovědět  Odkaz 
Již delší dobu mám souběžně v počítači OO , nyní již LO s MS. Na MS jsem vyrůstal někdy od roku cca 1998-2000 do roku 2007 jsem nic neřešil.Po přechodu MS na verzi 2007 jsem se začal více zajímat o alternativy. Ačkoliv MS dobře ovládáma pracuji v něm, dodnes jsem si nezvykl na grafické rozhraní, LO a OO mi vyhovuje podstatně více , celkově mi přijdou oba lepší.Je fakt že zpočátku jsem hledal některé funkce na které jsem byl zvyklý , ale našel jsem je.Taky když jsem byl služebně v Polsku a při komunikaci s Poláky se používá běžněji OO nebo LO. Mimochodem vzpomínáte si někdo ještě na SW602 , taky měli office balík.Vím že byl prima , měl příjemné ovládání.Potom tuším ukončili vývoj.
Lukáš Jelínek Re: Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator
Lukáš Jelínek 23. 02. 2013, 21:46:30
Odpovědět  Odkaz 
Software 602 měl vcelku dobrý balík, který ale pak začal zaostávat a následně ho nahradili bundlovaným OO.org. Co mě ale mrzí mnohem víc, byl osud 602SQL (dříve WinBase602), protože sice udělali linuxovou verzi serveru, ale hned vzápětí zastavili vývoj klientského prostředí, ve kterém se výborně vyvíjely aplikace (ne, OO/LO Base opravdu není srovnatelnou náhradou).

Teď musím mít na počítači pod Windows nainstalované souběžně LO a OO. Proč? Protože účetní SW Helios Red umí spolupracovat jen s MSO a OO, kdežto s LO ne. Tu spolupráci bych ani nepotřeboval, ale problém je, že se to při kdejaké příležitosti pokouší o detekci, a když tam MSO ani OO nenajde, na desítky vteřin celý program zatuhne. A firma Asseco, která Helios vyvíjí, se tím prostě zabývat nebude - "podporujeme OO a to stačí" (nejde o to, podporovat LO, nýbrž aby to nezatuhávalo, pokud ho to nenajde).

A na závěr musím trochu zkritizovat LO 4.0. Po počátečním zkoušení letěl z počítače, protože regrese ohledně OOXML jsou neúnosné. Podpora tohoto formátu měla být lepší než u dřívějších verzí, ale bohužel je naopak o dost horší a nemohu si dovolit to používat na práci (protože se třeba ztrácí obrázky, nebo se sice zobrazí, ale nevytisknou atd.).
Petr Valach Re: Re: Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator
Petr Valach 24. 02. 2013, 05:41:24
Odpovědět  Odkaz 
Dík za postřehy. Hlavně ten poslední je tedy dost závažný.

U mě letěl LO4 okamžitě po dopsání článku pro openoffice.cz. Bohužel je to dost katastrofa, uživatelé určitě poznali, že Impress je naprosto nepoužitelný. Nechápu, jak si někdo může dovolit pustit takový shit.

Beru to jako nouzovku, po vydání OO 4 mě u LO máloco zastaví.
Re: Re: Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator
Jan Kirchner 9. 03. 2013, 14:07:02
Odpovědět  Odkaz 
Přikládám svoji zkušenost, z LO používáme téměř vše (kromě Base) a zkušebně jsem přešel na LO4.0 WinXP ihned po vydání z důvodu mnoha chyb v LO3.6.
Zatím je moje zkušenost dobrá, LO4 je rychlejší, nové chyby jsem neobjevil.
Nevím jaký problém má LO Impress, připravoval jsem v něm řadu dlouhých prezentací a probély byly stejné jako v předchozí verzi.
Ke ztrátě obrázků: Obrázky se mi ztrácely praviodelně již z dokumentů (Draw) při práci v předchozích verzích LO, po změně nastavení paměti to zatím ustalo, po přechodu na LO4.0 jsem také problémy zatím nezaznamenal.
Jinak souhlasím, že používání čerstvých verzí může být riskantní.
Petr Valach Re: Re: Re: Další evropské úřady nasazují LibreOffice, OpenOffice.org opouští Apache Incubator
Petr Valach 9. 03. 2013, 14:38:19
Odpovědět  Odkaz 
Pane Kirchnere, vsaďte se, že jste nepoužíval Impress 4 :) Totiž pouhé nasypání textu bez přidání nějakých animacé, to není prezentace....

Zkuste to a uvidíte. Je to obrovský průser.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz