přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Antivirový systém AVG 7.1 pro Linux součástí distribuce Mandriva Linux 2006

Antivirový systém AVG 7.1 pro Linux součástí distribuce Mandriva Linux 2006

Česká verze populární linuxové distribuce Mandriva Linux 2006 CZ (dříve Mandrakelinux) byla v minulých dnech uvolněna do distribuce. Ve vydání pro rok 2006 nalezne uživatel také linuxové produkty společnosti GRISOFT. Jedná se o volně šiřitelné i zkušební verze produktů AVG 7.1 pro Workstation a pro Linux E-mail/File Server. Celá zpráva.


Česká verze populární linuxové distribuce Mandriva Linux 2006 CZ (dříve Mandrakelinux) byla v minulých dnech uvolněna do distribuce. Ve vydání pro rok 2006 nalezne uživatel také linuxové produkty společnosti GRISOFT. Jedná se o volně šiřitelné i zkušební verze produktů AVG 7.1 pro Workstation a pro Linux E-mail/File Server. I když tyto produkty jsou nyní součástí distribuce Mandriva Linux 2006 CZ určené pro české a slovenské uživatele, lze je také používat i s jinými distribucemi (Red Hat, SUSE či ve formě obecného instalačního balíku na jakékoli jiné distribuci). AVG pro Linux E-mail Server navíc podporuje řadu open-source poštovních serverů (sendmail, qmail, postfix, exim) ale také některé komerční produkty jako jsou Lotus Notes/Domino Server a Kerio Mail Server.
Mandriva Linux 2006 CZ je kompletní distribuce GNU/Linuxu vybavená stovkami aplikací pro každodenní použití. Součástí všech produktů jsou knihy Používáme Mandriva Linux 2006 CZ (pro začátečníky) nebo Mandriva Linux 2006 CZ pod Lupou (pro začínajícího správce systémů). Jednou z jejich hlavních výhod této distribuce je velmi snadná instalace a základní nastavení a právě díky této uživatelské přívětivosti patří mezi nejoblíbenější distribuce v Čechách a na Slovensku.

O společnosti QCM, s.r.o.

QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na linuxových a open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační Mandriva Linux (dříve Mandrakelinux). Ve spolupráci s firmou Mandriva S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2003, 2004 a 2005. QCM vydává také měsíčník LinuxEXPRES.

Kontaktní osoba pro další informace

Milan Woff, obchodní ředitel QCM, s.r.o.
milan.woff@qcm_cz
tel.: +420 538 702 700

O společnosti GRISOFT, s.r.o.

Společnost GRISOFT, založená v roce 1991 je jednou z nejúspěšnějších světových společností poskytujících antivirový software. Společně s pobočkou ve Spojených státech a řadou obchodních zastoupení v Evropě i mimo Evropu poskytuje antivirovou ochranu více téměř 30 milionům uživatelů a je dominantním poskytovatelem antivirového software a služeb v České republice. V říjnu tohoto roku byla společnost GRISOFT v sedmém ročníku TOP PROGRAMu zvolena mezi deset českých top firem v oboru informačních technologií za rok 2005.

Kontaktní osoba pro další informace

Petr Chaloupka, produktový manažer
pr@grisoft_cz
tel.: +420 549 524 011

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz