přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Červencové číslo

Červencové číslo

Redakce - červencový LinuxEXPRES ve znamení OpenOffice.org 2.0


Brno, 11. července 2005 – LinuxEXPRES

Dnes vychází červencové číslo měsíčníku LinuxEXPRES, který je plný recenzí nových verzí distribucí a jako první linuxový časopis v Evropě přináší čerstvé informace o OpenOffice.org 2.0 a Debian GNU/Linuxu 3.1. LinuxEXPRES 7/2005 je k dispozici na stáncích po celé ČR i SR, dále v internetových obchodech shop.qcm.cz, Mareček.kup.to, Linuxsoft.cz a Stinet.sk.

Od tohoto čísla jsme přidali nové sloupečky, takže si můžete přečíst novinky ze světa jádra, projektů KDE, GNOME, Debian, Mandriva Linux, Red Hat, Novell a SUSE, OpenOffice.org a Mozilla. Novou rubrikou je také tip LinuxEXPRESu, který si jistě oblíbí nejen začínající uživatelé.

S novými distribucemi se roztrhl pytel, takže naši redaktoři měli s jejich recenzemi plné prsty práce: Mandriva Linux 2005 LE, SUSE Linux 9.3 Professional, Debian GNU/Linux 3.1, Slax 5.0 a Knoppix 3.9. Poslední dvě jmenované live distribuce jsme poměřili ve vzájemném duelu.

Pozorní čtenáři si jistě všimli, že se téměř každé číslo věnujeme české a slovenské linuxové komunitě. I tentokrát jsme se vydali na akci: Open Source v sítích 3. Nechybí rozhovor, který je stejně jako speciální příloha věnován horké novince – kancelářskému balíku OpenOffice.org 2.0.

V druhé, praktické, části časopisu vám nabídneme návod, jak efektivně fakturovat v OpenOffice.org Calc, jak zabezpečit poštovní server pomocí předsunutého SMTP proxy serveru nebo jak pracovat s diskovými kvótami. Pokračují seriály věnované Bashi a všem možným i nemožným programovacím jazykům v Linuxu. Tentokrát se Lukáš Faltýnek zaměřil na LISP.

Na našem webovém sídle www.LinuxEXPRES.cz nabízíme ke stažení deset ukázkových stran tohoto čísla ve formátu PDF.

O společnosti QCM, s.r.o.
QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační systém Mandrakelinux, nově Mandriva Linux. Ve spolupráci s firmou Mandrakesoft S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2003, 2004 a 2005.

Firma QCM zajišťuje instalaci a provoz firemních serverů a stanic především na platformě Linux.

Kontaktní osoba pro další informace

Milan Woff, obchodní ředitel QCM, s.r.o.
milan.woff@qcm_cz
tel.: +420 538 702 700

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz