přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Jyxo.cz

Jyxo.cz

Lukáš Zapletal - portál nejen pro vyhledávání.


Jyxo

Ten, kdo často vyhledává na Internetu, jistě zná nástroje pro efektivní vyhledávání. Králem ve světě je vyhledávací server Google (www.google.com), který se dokonale hodí pro hledání výrazů v anglicky psaných textech. Google zvládne prohledávání v HTML stránkách, PDF dokumentech a některých proprietárních formátech.

Na co je ale Google krátký, je náš mateřský jazyk. Ruku na srdce - dolování dat z českých textů je oříškem, který se snaží rozlousknout nejeden matematik, informatik nebo lingvista. Česká slova mají mnoho tvarů, naše gramatika patří k těm komplikovanějším a slovosled nemá tak jasná pravidla jako například v angličtině.

Poměrně dobře se s tímto problémem snaží vypořádat vývojáři vyhledávacího portálu www.jyxo.cz. Jedná se o nejstarší vyhledávač u nás nabízející základní podporu pro skloňování. Zadáte-li "bambusový výhonek", najde i dokumenty obsahující například "bambusové výhonky". Kromě vyhledávání HTML stránek zvládá například velmi dobře také diskuzní skupiny news a umožňuje také zasílání příspěvků. Doporučujeme vyzkoušet také RSS čtečku nazvanou Jyxo Články.

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz