přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Lednové číslo v prodeji

Lednové číslo v prodeji

Ve pondělí 10. 1. 2005 vychází další číslo měsíčníku LinuxEXPRES zaměřeného na Linux, volně šiřitelné programy a svobodný software. K dostání je na stáncích po celé České republice i na Slovensku a také ve vybraných internetových knihkupectvích.


Brno, 9. leden 2005 - LinuxEXPRES

Od lednového čísla vydavatel zvýšil počet stran o čtyři a náklad o tisíc kusů. Hlavním tématem je Linux ve škole, číslo obsahuje speciální přílohu obsahující případovou studii o nasazení Linuxu v přerovské škole. Na CD příloze čtenáři najdou live distribuci Danix s jádrem 2.6. Jako malý dárek byl přiložen kalendář na rok 2004 formátu A2 s linuxovou tematikou a legendou.

S lednovým číslem přichází také mnoho dalších změn, zejména nové rubriky Echo, Make install, Mozilla, Software a Blog. Milovníky krátkých kreslených příběhů potěší krátký komix, který bude stejně jako všechny nové rubriky v každém čísle.

Z recenzí software se redaktoři zaměřili například na Torrentflux a Fluxbox. Bohumír Zámečník si dal tu práci a pečlivě prověřil, jak se které linuxové pojmy správně vyslovují – pro někoho by mohlo být přečtení článku překvapením. Náš redaktor v terénu Bohdan Milar toto číslo napsal reportáž z Linuxchange 2004, která se konala na přelomu podzimu a zimy.

V praktické části „řádí“ Marcel Heide se svými zajímavými články o HylaFaxu a IPCopu, pokračuje seriál o síťových nástrojích a byl zahájen nový seriál o interpretu Bash, o který si čtenáři psali. Nechybí rubrika Hardware, Hry, Recenze knih, Internet a Okénko do oken popisující program Cygwin. Byli vylosováni výherci předplatitelské soutěže o počítačovou sestavu a další ceny. Jsou zveřejněni také na stránkách www.linuxexpres.cz.

Ukázkové PDF s deseti stranami tohoto čísla najdete v Ukázkách čísel.

O společnosti QCM, s.r.o.

QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační systém Mandrakelinux. Ve spolupráci s firmou Mandrakesoft S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2002 a 2003.

Služby QCM primárně zajišťuje na platformě Linux. Servery instaluje přímo u zákazníka, ale existuje i možnost jejich instalace a konfigurace dálkovým připojením z firemní centrály s následným dokončením konfigurace u klienta. Zásahy administrátora jsou potom většinou záležitostí vzdálené správy, která šetří čas a prostředky. Reference z České republiky (např. VOKD, a.s., Drážní inspekce, MEZ, a.s.) i ze zahraničí (MIS Corporate Defence Solutions, SouthAirshire Council, Charity Aid Foundation).

Kontaktní osoba pro další informace:

Milan Woff, obchodní ředitel QCM, s.r.o. 

tel.: 545 534 556 

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz