přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Liberix podpořil zájem studentů o Linux

Liberix podpořil zájem studentů o Linux

Společnost pro podporu free software Liberix, o.p.s, podpořila v předchozích dnech linuxové setkání studentů na VOŠ a SPŠE Olomouc. Setkání proběhlo ve dnech 1.-2. 6. v prostorách školy a konalo se se záměrem představit studentům bezpečný a stabilní operační systém vybavený aplikacemi pro plnohodnotné domácí využití. Za hojné účasti se mladí zájemci o Linux dozvěděli množství zajímavých informaci o vlastnostech systému a linuxových aplikacích.




Kromě přednášek si mohli studenti vyzkoušet získané poznatky v praxi. Většina příchozích si zkusila instalaci Linuxu či přímo instalovali na donesený vlastní počítač. S instalací a zkoušením systému jim pomáhal odborný dohled a nebo zkušenější spolužáci. Mezi studenty byly k vidění distribuce Debian, Mandriva Linux, Gentoo a na projektoru se na chvíli objevil také Slax. Setkání se zúčastnili i zástupci prvních dvou jmenovaných distribucí - Miroslav Kuře a Ivan Bíbr.

"Operační systém Linux se na naší škole těší již delší dobu nemalému zájmů studentů", řekl Ing. Jiří Burda, organizátor studentského setkání a jeden z organizátorů konference LinuXchange. "Liberix nám pomohl s propagací, zajistil odborný dozor přednášek, pomoc při praktické části a přinesl všem zúčastněným časopis LinuxEXPRES. Jsme rádi, že setkání mělo takový ohlas a doufáme, že naše spolupráce přispěje k pokračování této úspěšné akce", dodává Jiří Burda.

Posláním Liberixu je propagace a podpora svobodných informačních technologií, včetně open source a free software. Podporou není zamýšlen pouze vlastní vývoj, lokalizace a dokumentace. Jde také o právní otázky a administrativní podporu vývojářů. Propagaci společnost provádí v různých rovinách, účastní se též různých konferencí či přímo oslovuje významné instituce v oblasti médií, školství, veřejné správy i v korporátní sféře. Liberix je partnerem společnosti Brailcom, o. p. s. a projektu Edunix.

Bohdan Milar
ředitel společnosti

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz