přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Liberix zprovoznil databázi vývoje svobodného softwaru

Liberix zprovoznil databázi vývoje svobodného softwaru

Obecně prospěšná společnost Liberix spustila nový projekt Databáze vývoje svobodného softwaru, který má zajistit cílenou pomoc a podporu konkrétním projektům v oblasti svobodného softwaru.


Jde o další krok v naplňování poslání společnosti - propagovat a podporovat rozvoj svobodného softwaru.

Databáze je komplexní nástroj, který vznikl po dlouhodobém sledování některých projektů a po konzultacích s jejich zástupci. Naší snahou je nabídnout softwarovým projektům to, co jim nejvíc chybí - pomoc při vývoji projektu, při zajištění prostředků pro další rozvoj a v neposlední řadě i pomoc při propagaci a zviditelnění projektu.

Každý z projektů bude důkladně posouzen a doplněn o stanovisko společnosti Liberix spolu s hodnocením možných přínosů pro oblast free software. Liberix se bude u vybraných projektů podílet na propagaci a zajištění potřebných prostředků pro jeho další úspěšný rozvoj. Prezentace projektů probíhá přes webové rozhraní na stránce http://www.liberix.cz/rp_vyvoj.php.

Věříme, že nová iniciativa naší společnosti přispěje ke zdárnému rozvoji mnoha užitečných svobodných programů. Soustředit se chceme především na lokální projekty - tak, aby byl přínos viditelný hlavně pro české uživatele. Další podrobnosti o přihlášení projektu do naší databáze najdete v příslušné výzvě na http://www.liberix.cz/rp_vyzvy.php.

Bohdan Milar
Liberix, o. p. s.
http://www.liberix.cz

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz