přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Linux Knowledge Portal

Linux Knowledge Portal

Vlastimil Ott - portál sumarizující dění kolem Linuxu.


Na adrese http://www.linux-knowledge-portal.org se nachází centrum sumarizující dění kolem Linuxu. Rád bych napsal "všeho dění", ale to pochopitelně nemůže být pravda. Server existuje v anglické a německé variantě a jeho přínos spočívá v tom, že na jedné stránce sdružuje tematicky řazené a automaticky generované odkazy na zajímavé články, tipy a návody z oblasti GNU a Linuxu.

Každá odkazovaný portál má svůj nadpis vyvedený v barevném pásu, který nese stejně jako klasické okno křížek pro uzavření, ale především šipku. Klikneme-li na šipku, okno se rozbalí a zobrazí svůj obsah - odkazy na všechny možné aktuality. Pokud klikneme přímo na text nadpisu, požadovaná kategorie se otevře v novém okně.

Tematické sekce pokrývají klasické portály jako kde.org, gnomedesktop.org, freshmeat.net, newsforge.com, slashdot.org nebo třeba linuxsecurity.com. Kromě toho jsou zde také sekce, které fungují jako agregátory, tj. sdružují články z mnoha (i minoritních) portálů. U nich je možné okno otevřít hned ve třech velikostech a upravit si tak celý vzhled portálu dle svého. Nastavení lze samozřejmě uložit, takže při každé návštěvě vidíte, co se (nejen) v linuxovém světe děje. Výhodou je fakt, že server je německý, odkazuje tedy také na německé servery.

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz