přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Milan Kozák

Milan Kozák

RDC - kdopak tady lže?

Už dávno mě trápila otázka, jak moc jsou pravdivé informace, které o sobě někteří poskytovatelé českého webhostingu tvrdí. Zrovna včera jsem narazil na reklamu jedné nejmenované firmy, která o sobě prohlašuje, že na svých serverech se zachováním maximální kvality a minimální ceny naprosto bezproblémově provozuje několik tisíc domén. O této společnosti jsem nikdy dříve neslyšel a tak jsem začal bádat, zda-li je (ze strany zákazníka) vůbec možné tuto informaci ověřit.



Kterak skripty zvítězily nad Windows

Je to pár dní, co jsem byl požádán jednou nejmenovanou firmou o převod jejich webového portálu na naše firemní linuxové servery. Obvykle v tom nebývá žádný problém, bohužel tentokrát jsem se zmýlil. Zákazník měl totiž původně stránky na hostingu s OS Windows.



Tipy & Triky - Zapomenuté heslo do MySQL

Poměrně často se některým lidem stává, že zapomenou (případně si omylem změní) hlavní heslo do databáze MySQL. Tuto chybu se následně zcela zbytečně snaží opravit reinstalací celé databáze. Řešení problému je ve skutečnosti daleko jednodušší.



DC++ download? Žádný problém II.

Pří psaní blogpostu o stahování ze serveru Rapidshare jsem netušil, jak velká bude odezva ze strany čtenářů. V mail boxu mě tak čekalo kromě standardních nabídek na viagru, cialis či prodloužení penisu také několik proseb o návod, jakým programem rozjet pod Linuxem stahování z protokolu Direct Connect. Rozhodl jsem se tedy, že vám "naježím" kratičký příspěvek týkající se tohoto tématu.



VirtualBox a Bridge na Debianu/Ubuntu

Před několika dny jsem na svém blogu objevil prosbu o radu , týkající se nastavení bridge v emulátoru VirtualBox . Tento problém řeším poměrně často v práci, s kamarády i na různých fórech a tak jsem se rozhodl, že přesný postup nastavení pro jednou sepíšu alespoň do několika bodů, podle kterých bude možné zvládnout nastavení bridge za pár okamžiků.



Rapidshare download? Žádný problém.

Znáte to - přijede z prosluněné dovolené a máte neodkladnou touhu všem známým poslat vaše fotky čínské zdi, jachty na rozbouřeném moři nebo třeba té blonďaté prsaté kočky co s vámi letěla letadlem. Problém ovšem nastává, pokud je takovýchto fotek (videí) několik desítek či dokonce stovek. Posílat je emailem absolutně nepřipadá v úvahu. ...



Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz