přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Sdružení LinuXchange ohlašuje spolupráci s Liberixem

Sdružení LinuXchange ohlašuje spolupráci s Liberixem

Tisková zpráva


Jsme rádi, že můžeme ohlásit spolupráci se sdružením LinuXchange při přípravách na letošní ročník konference LinuXchange 2005. Liberix se připojil k pořadatelům s cílem poskytnout aktivní pomoc při zajištění konference a také při vyhledávání vhodných přednášejících z oblasti Linuxu a open source.

Konference LinuXchange je jednou z mála akcí svého druhu na střední Moravě. Loňský ročník se konal v Olomouci a navštívilo jej přes 150 odborníků se zájmem o svobodné a otevřené systémy. "Letošní ročník hodláme více věnovat praxi," říká Tomáš Krmela, zakladatel sdružení a organizátor prvního ročníku. "Praktické ukázky nasazení Linuxu patří mezi témata, která návštěvníci předchozích ročníků ohodnotili jako nejužitečnější," dodává.

Posláním Liberixu je propagace a podpora svobodných informačních technologií, včetně open source a free software. Podporou není zamýšlen pouze vlastní vývoj, lokalizace a dokumentace. Jde také o právní otázky a administrativní podporu vývojářů. Propagaci společnost provádí v různých rovinách, účastní se též různých konferencí či přímo oslovuje významné instituce v oblasti médií, školství, veřejné správy i v korporátní sféře. Liberix je partnerem společnosti Brailcom, o. p. s. a projektu Edunix. Více se o nás dočtete na www.liberix.cz.

Ivan Bíbr, tiskový mluvčí Liberix, o.p.s.


Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz