přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Vychází únorové číslo

Vychází únorové číslo

Brno, 4. únor 2005 - LinuxEXPRES Ve pondělí 7. 2. 2005 vychází další číslo měsíčníku LinuxEXPRES zaměřeného na Linux, volně šiřitelné programy a svobodný software. K dostání bude na stáncích po celé ČR i SR, dále v internetových obchodech shop.qcm.cz, Mareček.kup.to, Linuxsoft.cz a Stinet.sk.


V únorovém čísle je hlavním tématem digitální video a programy mplayer/mencoder. Na velké desetistránkové příloze odhalí Tomáš Hanusek většinu parametrů tohoto široce používaného programu. Na CD příloze čtenáři najdou speciální LinuxEXPRES live distribuci Os-cillations`s Xfce s nejnovější verzí pracovního prostředí Xfce 4.2, zdrojový instalátor a také balíčky pro všechny nejrozšířenější distribuce.

Zbytek čísla redakce pojala multimediálně – recenze programu Amarok 1.2, výborného video programu DVD::Rip nebo praktický článek o vyladění frekvence monitoru. Na četné dotazy Petr Vojnar pokračoval v článku o správci oken Fluxbox. Zpovídali jsme Jaroslava Kyselu, který toho o multimédiích má co říci.

Z dalších článků jmenujme snad jen případovou studii o nasazení Linuxu v kovárně nebo recenzi notebooku Prestigio v rubrice Hardware. Nechybí recenze knih, hry nebo okénko do oken.Na stránkách www.linuxexpres.cz je ke stažení deset ukázkových stran ve formátu PDF.

O společnosti QCM, s.r.o.

QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační systém Mandrakelinux. Ve spolupráci s firmou Mandrakesoft S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2002 a 2003.

Služby QCM primárně zajišťuje na platformě Linux. Servery instaluje přímo u zákazníka, ale existuje i možnost jejich instalace a konfigurace dálkovým připojením z firemní centrály s následným dokončením konfigurace u klienta. Zásahy administrátora jsou potom většinou záležitostí vzdálené správy, která šetří čas a prostředky. Reference z České republiky (např. VOKD, a.s., Drážní inspekce, MEZ, a.s.) i ze zahraničí (MIS Corporate Defence Solutions, SouthAirshire Council, Charity Aid Foundation).

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz