přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Zářijové číslo: Linux v nahrávacím studiu

Zářijové číslo: Linux v nahrávacím studiu

V pondělí 5. září 2005 bude na stáncích další číslo měsíčníku LinuxEXPRES, které je věnováno Linuxu v nahrávacím studiu. Je k dispozici na stáncích po celé ČR i SR, dále v internetových obchodech shop.qcm.cz, Mareček.kup.to, Linuxsoft.cz a Stinet.sk.


V sekci Software jsme se podívali na novou verzi poštovního klienta Sylpheed 2.0, program pro trénování hudebního sluchu Solfege 2.9.1 a na vývojové prostředí Eclipse 3.1. Tento měsíc se dva naši redaktoři věnovali také testům: Delphi pro Linux a Svobodné slovníky pro Linux.

Jak bylo již zmíněno, hlavním tématem je profesionální nasazení Linuxu při tvorbě a zpracování hudby. Ve speciální příloze představuje Tomáš Klos vybrané linuxové aplikace a srovnává jejich možnosti s paralelami ze systémů Windows a MacOS. V závěru přílohy si přečtete o audio programu Protux.

Tématu je věnovaná i část rubriky Praxe: Kódujeme hudbu a Nahráváme audio jsou dva články, které ocení nejen hudebníci. Neméně zajímavý je text Daniela Závodského, který zprovoznil MS Internet Explorer pod Wine. Recenze tiskárny od Hewlett-Packard nebo krátké Okénko do oken se článkem o manažeru hudby wxMusik je doplněním zářijového vydání.

Tradičně najdete v čísle další díly seriálu o BASHi, méně známých programovacích jazycích (tentokrát o Smalltalku) nebo o hrách v Linuxu. Na našem webovém sídle www.LinuxEXPRES.cz nabízíme ke stažení deset ukázkových stran tohoto čísla ve formátu PDF.

O společnosti QCM, s.r.o.

QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační systém Mandrakelinux, nově Mandriva Linux. Ve spolupráci s firmou Mandrakesoft S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2003, 2004 a 2005.

Firma QCM zajišťuje instalaci a provoz firemních serverů a stanic především na platformě Linux.

Kontaktní osoba pro další informace

Milan Woff, obchodní ředitel QCM, s.r.o.
milan.woff@qcm_cz
tel.: +420 538 702 700

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz