Ve Windows pouzivam WinSCP a v Linuxu FileZillu.
Spousta programu disky pripojene v Nautilu nevidi.
Ja to resim 3 zpusoby, z nichz ani jeden se mi moc nelibi (musi existovat nejake "oficialni" reseni):
* Pouzivat cestu "/home/martin/.gvfs/" - skryte soubory :-(
* "ln -s /home/martin/.gvfs/ /home/martin/DISKY/" a pouzivat /home/martin/DISKY/
* mount -o bind /home/martin/.gvfs /media/gvfs
Jak se to da nejlepe resit?
Příspěvky 5 FTP klientů pro Linux
Pokud se připojujete na SFTP, tak si jej můžete připojit pomocí sshfs. Potom s tím budou moci pracovat všechny programy, stejně jako s jakýmkoliv jiným připojeným souborovým systémem.
„Je tedy opravdu jen a jen na vás, který FTP klient na základě vašich osobních preferencí nakonec upřednostníte.“
lftp. Rozhodně stojí za zmínku.
lftp. Rozhodně stojí za zmínku.
když jsem chtěl kdysi použít Nautilus pro FTP přenos souborů, nepřipojil jsem se, protože neuměl aktivní režim přenosu, normálně mi Nautilus pro běžnou práci v pohodě stačí, takže mě to trochu mrzelo. Jinak snad dvoupanelový rozhranní nějakou dobu Nautilus má (nevím jak je to u té poslední očesané verze).
Za zmínku by určitě stál i Krusader nebo třeba Dolphin.
Zrovna jsem chtěl napsat, že mi bohatě stačí Krusader.
V tabulce máte 2x Slovensky... Ještě byste mohli udělat součet získaných bodů a vybrat nejlepší. Přidal bych ještě kategorii závislotí - kolik programů je potřeba nainstalovat, aby například KFTPgrabber fungoval. Jde o to, že si tyto KDE programy často chtějí nainstalovat spoustu balastu,který jen zpomaluje systém, například akonadi a pod.
Díky za to Slovensky. Sčítat jsem to nechtěl, protože ne každému záleží na všem.
Velice pekny je i Gigolo. Naklikas co chces a pak to pripoji pomoci FUSE/SSHFS/... Idealka.
To mi přijde už celkem deprecated, když to umí třeba Thunar sám od sebe.
Znám FileZillu a Nautilus. V Zille se mi nedaří připojit dva ftp servery současně, nevím jestli nedělám nějakou chybu. Přenos mezi dvěma ftp v Nautilu je spolehlivý a snadno spustitelný, běží mi však pomalu (10 - 12 kB/s v 2 Mb ADSL, moje připojení je vzdálené od uzlu).