přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Android 11 na Raspberry Pi - otázky

Android 11 na Raspberry Pi - otázky
Ivo Válek 5. 02. 2021, 21:47:10
Odpovědět  Odkaz 
Díky za váš příspěvek, určitě toho využiju!
Android 11 na Raspberry Pi - otázky
me 17. 08. 2021, 00:45:20
Odpovědět  Odkaz 
Zkusil jsem nainstalovat Omni na RPI4, zda bude mozne spustit aplikaci DreamLab, coz je aplikace navrzena pro mobilni telefony, klient pro vypocetni grid zamereny na podporu vyzkumu rakoviny a take covid. A vysledek? Nefunguje, jako na mnoha podobnych zarizenich. Problem je se senzory, baterii a take castecne Etherentem.

1) Ethernet kabel neni aplikaci pro mobilni telefon detekovan. Musi se pouzit WiFi. Lze to nejak obejit (simulace WiFi pres Ethernet??)

2) Baterie. Android hlasi, ze je nabita na 0% a DreamLab zacina pocitat, kdyz je baterie na cca 90%, takze toto je neprekonatelny problem.

3) Nektera zarizeni maji jiny problem s baterii; nemaji tepelny senzor, ale Android hlasi, ze se baterie prehriva. Takze DreamLab ceka, az baterie vyvhladne...

Presto existuji zarizeni, ktere namaji baterii a DreamLAB lze rozchodit, treba Amazon FireTV Stick 4K, tam je vse udelano sprave, ale levnejsi Amazon FireTv Stick Lite ma problem s baterii (bod 2).

Tak premyslim, zda je problem s baterii na RPI4 tim, ze je nekde v "Omni" Android spatne nakonfigurovan nejaky driver, nebo je to problem hardware. Myslim si, ze je to problem SW...

Pokud chcete experiemntovat, tak DreamLAB lze ziskat treba z https://applinked.store/, store kod je 31415
Android 11 na Raspberry Pi - otázky
me 17. 08. 2021, 03:02:33
Odpovědět  Odkaz 
Tak jsem jeste zkusil LineageOS, a je to velky rozdil. Tady DreamLab funguje, LineageOS, totiz hlasi, ze baterie je nabita na 100%. Z meho pohledu je LineageOS lepe vyladen, i kdyz rozdily jsou jen v detailech... Osobne se mi libi vice nez "oficialni" Android pro Pine64 nebo Odroid-C2, protoze ty vyladene rozhodne nebyly... :-( LineageOS pro RPI4 je pekne udelane a mohu jej kazdemu doporucit!

Bylo by fajn, kdyby pristi Android prisel s trikem, ze lze Ethernet pripojeni videt treba jako specialni WiFi AP, tak by to zvysilo kompatibilitu s aplikacemi napsanymi pro mobilni telefon. Proc to uz davno neni sjednocene?? ;-)
Android 11 na Raspberry Pi - otázky
Pavel Koc 4. 10. 2021, 14:34:40
Odpovědět  Odkaz 
Dobrý den,

po nainstalování LineageOS nevídím celou velikost SD karty, Nevíte prosím jak vidět celou kapacitu karty? Kartu tam mám 32GB ale vidím jen nějakých 8GB (systém a trošku místa na soubory) Zbytek kapacity SD není vůbec videt
děkuji moc za info
Android 11 na Raspberry Pi - otázky
Lubomír Čevela 2. 07. 2022, 11:37:14
Odpovědět  Odkaz 
Je potřeba "roztáhnout" oddíl s Androidem po celé kartě. Už je to dlouho, ale myslím, že jsem k tomuto účelu použil Gparted.