přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky GNOME 40 přináší přes 24 tisíc změn

GNOME 40 přináší přes 24 tisíc změn
Tom 4. 04. 2021, 13:02:46
Odpovědět  Odkaz 
Mohli by zas obnovit ikony na ploše, jinak bych to zas musel zapínat přes doplněk, ale to mi tehda blblo.
Petr Valach Re: GNOME 40 přináší přes 24 tisíc změn
Petr Valach 4. 04. 2021, 18:47:56
Odpovědět  Odkaz 
Na tohle existuje doplněk, který najdete přímo v ubuntím repozitáři, plus další v repozitáři doplňků. Fajn, ale stejně nemůžete uspořádat ikony na ploše ani změnit jejich velikost. Skutečně Windows 98 hadr.

Osobně GNOME desktop považuju za zajímavý svým konceptem, ale ve srovnání s některými dalšími je to tragédie. Často to s ním zkouším, dávám mu šanci, ale po chvíli musí zase pryč. Pro mě je to polotovar ve stádiu demo. A Gnome 3 je přitom starý 10 let.
Re: Re: GNOME 40 přináší přes 24 tisíc změn
Tom 4. 04. 2021, 22:04:28
Odpovědět  Odkaz 
U gnome jsem vydržel asi 1 měsíc někdy v listopadu, teď jedu na KDE s archlinuxem a jsem mnohem spokojenější. XFCE se mi taky zdálo celkem vpoho, ale nemá zas tak dobré nástroje jako okular, dolhpin nebo gwenview. U KDE mě štve jen to že žere víc ram.
Petr Valach Re: Re: Re: GNOME 40 přináší přes 24 tisíc změn
Petr Valach 4. 04. 2021, 23:28:05
Odpovědět  Odkaz 
Taky valím na KDE, mám to v profilu.
elix 5. 04. 2021, 17:45:09
Odpovědět  Odkaz 
GNOME jako pracovní prostředí mi nějak nesedí .. možnosti nastavení a přehlednost není nejlepší. Pracuji v KDE a jsem spokojený. Na pidi počítačích (odrid c2 a RasPi 4) mám nainstalované Ubuntu-mate a maximální spokojenost (boot z USB a ssd). Na to, že vlastně vychází z GNOME jsou jeho možnosti, vlastnosti a použitelnost mnohem lepší než po pokusu s Ubuntu a GNOME. Bohužel na těch trpaslících se mi nepodařilo uspokojivě rozběhat KDE v žádné distribuci (snad jen openSUSE, ale to nechce bootovat z USB).
Petr Valach 5. 04. 2021, 21:54:13
Odpovědět  Odkaz 
Já na stolním kompu a noǎsu používám Linux Mint se Cinnamonem a KDE, na prehistorickým noťasu LMDE se Cinnamonem. Noťas mám jako pracovní, takže se musím spolehnout. KDE funguje dobře.
Re: Re: GNOME 40 přináší přes 24 tisíc změn
Labeent 21. 07. 2022, 19:22:11
Odpovědět  Odkaz 
Už jsi testoval Mint 21 Beta s Cinnamonem? Mě tam zarazila nemožnost nastavení "Ohraničení oken". Asi celkově pozměnili vzhledy. Což mi tedy dost mrzí.
Daniel 16. 04. 2021, 17:17:16
Odpovědět  Odkaz 
To číslo 24 tisíc změn v titulku je totální blábol. Nejspíše je tím myšlen počet změněných řádek, s trochou smůly do toho autor dokonce počítal změněná písmenka...
Petr Valach 16. 04. 2021, 18:40:28
Odpovědět  Odkaz 
Nejsem arbitr GNOME, čerpám z jejich zdrojů
"Vydání obsahuje celkově 24 571 změn od přibližně 822 přispěvatelů."
Re: GNOME 40 přináší přes 24 tisíc změn
Git 17. 04. 2021, 17:08:15
Odpovědět  Odkaz 
Jedná se o počet commitů.

Public Relations

Bezpečné zálohování a spolehlivá obnova dat jsou odpovědí na všudypřítomnou hrozbu ransomwaru

VeeamUž to tak vypadá, že ransomware ze světa nezmizí, a organizace se tomu musí přizpůsobit, aby dokázaly tuto hrozbu přežít a zajistit odolnost svého podnikání vůči jejím dopadům. Na ransom­ware se musíme přestat dívat jako na náhodnou událost, ale vnímat ji jako stále přítomnou hrozbu, kdy už není otázka, zda a kdy, ale jak často nás zasáhne.

Pokračování ...

Public Relations

Jak se chránit před zranitelnostmi? MSP službou!

ZebraPočet softwarových zranitelností neustále roste – zatímco v roce 2021 bylo dle informací katalogu CVE zjištěno celkem 20 171 zranitelností, vloni došlo k dalšímu nárůstu na rekordních 25 277 případů. Navíc také roste jejich závažnost, a i v roce 2022 se zvýšil počet tzv. kritických zranitelností. Mezi nimi například proslulý Log4J.

Pokračování ...

Public Relations

Průkopnická automatizovaná obrana pohyblivých cílů

SophosS tím, jak se prostředí kybernetických hrozeb stává stále složitějším, bezpečnostní týmy čelí rapidnímu nárůstu počtu hrozeb. Mnoho organizací se potýká s vysokým počtem výstrah a falešně pozitivních hlášení, což vede k neustálému úsilí o jejich vyřešení a zbytečnému zatěžování zdrojů a snižování účinnosti zabezpečení.

Pokračování ...