Příspěvky Kolorizace černobílých fotografií v GIMPu
Návod nejde na 2.6 - některé prvky v něm neexistují. Jedná se o verzi 2.8?
Jedna se o verzi 2.6 a zadne doinstalovane pluginy, vlastne se ani zadne nepouzivaji.Co konkretne nemuzete najit?
Jediné, co se používá, je okno "Vrsty" (Ctrl+L). Režim "Barva" se nachází taktéž v tomto okně. Pokud je pro tebe použití masky vrstvy moc složité, prostě jen přidej novou vrstvu, nastav její režim na Barva a maluj do ní barevným štětcem.
Mna by zaujimalo, preco sa vlastne pouziva na toto maska. Keby som mal malovat CB obrazok sam od seba, napadlo by ma zakladat ciste vrstvy a do nich malovat stetcekom - ako najsamozrejmejsie riesenie.
V com je vyhoda pouzitia masky? Postup sa mi vidi komplikovanejsi, tak chcem vediet, kde je prinos :)
V com je vyhoda pouzitia masky? Postup sa mi vidi komplikovanejsi, tak chcem vediet, kde je prinos :)
Mate pravdu, bez problemu se da vyuzit i jednoduchych vrstev bez masky, dokonce i za pouziti jedne vrstvy. Komplikovany je uvedeny postup ale jen na oko, pri vytvareni vrstvy ji GIMP sam vyplni barvou a po pridani masky uz je prace vicemene shodna jako pri postupu bez masek.
Vyhoda je ale v nasledujicich opravach, zmena barvy jedne vrstvy je za pouziti masky jednodussi, jednoduse se cela vyplni barvou.
Dale pri ladeni hran barevnych objektu staci vzdy bila a cerna barva a nemusite slozite nastavovat predesle barvy a prepinat na gumu.
Ve vysledku se mirna komplikovanost vrati v naslednych "ladicich" upravach.
Vyhoda je ale v nasledujicich opravach, zmena barvy jedne vrstvy je za pouziti masky jednodussi, jednoduse se cela vyplni barvou.
Dale pri ladeni hran barevnych objektu staci vzdy bila a cerna barva a nemusite slozite nastavovat predesle barvy a prepinat na gumu.
Ve vysledku se mirna komplikovanost vrati v naslednych "ladicich" upravach.