přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Lollypop

Lollypop
ppartik 29. 02. 2016, 10:48:52
Odpovědět  Odkaz 
Ehm, ten nadpis a popis článku je boží. Takový... velice vypovídající o jeho obsahu.
Lollypop
Brainwall 29. 02. 2016, 19:02:07
Odpovědět  Odkaz 
Mam rad playere ked po stlaceny tlacitka X sa nezavru ale minimalizuju do tray a hraju dalej, je tam aj tato moznost ? alebo musim mat player stale otvoreny na ploche / minimalizovany v liste.
Pavel Fric Lollypop
Pavel Fric 29. 02. 2016, 20:52:45
Odpovědět  Odkaz 
Mělo by to zajistit zapnutí volby Pokračovat v přehrávání po zavření. Po zavření hlavní okno zmizí a přehrávání pokračuje. Akorát, když spustím lollypop přes příkazový řádek (lollypop), tak se okno v KDE ne a ne otevřít. Je to ta poslední KDE Plasma - na obrázku doplněného do příspěvku vidíte přes průhlednou plochu narůžovělé pozadí - vyskakovací okno se objevuje v rohové části výchozí tapety, kde jsou trojúhelníky v odstínech červené a fialové. Třeba to v opravdovém Gnome funguje, jak text napovídá.
Lollypop
Brainwall 1. 03. 2016, 17:10:34
Odpovědět  Odkaz 
Mam GNOME 3.18 a tu to funguje po odskusani v poriadku, po stlaceni X okno zmizne a hraje to dalej spolu s Extensionom Media player indicator super prehravac... KONECNE klient ktoy stoji za to nainstalovat a pouzivat...
Lollypop
Bugs 4. 03. 2016, 11:39:19
Odpovědět  Odkaz 
Ten článek je příšerně napsaný, pro mne absolutně nečtivý. Osobně používám Clementine a jsem s ním spokojen. Výhody tohoto přehrávače jsou tedy jen GTK a Gnome-Shell vzhled?
Lukáš Jelínek Re: Lollypop
Lukáš Jelínek 4. 03. 2016, 13:24:26
Odpovědět  Odkaz 
On to také není článek, je to blogpost. Neprochází tedy redakčním zpracováním.
Re: Lollypop
fri 4. 03. 2016, 19:05:23
Odpovědět  Odkaz 
Cíl příspěvku je informativní. Není to "zprávička" převzatá odjinud, není to technický článek. Je to nepravidelné, dobrovolné. Příspěvek se objevuje v seznamu napravo, kde není tolik vidět, takže pokud nevíte, o jakého autora jde, tak si to nemusíte uvědomovat.

Jiní autoři (bývalí přispěvatelé) píší kvalitní příspěvky pojaté jako pravidelné články tady nebo jinde, nebo nepíší vůbec, řeklo by se. Někteří už vyrostli. :-)

Příspěvek je zařazen do patřičné kategorie. Sdělení je uděláno pomocí obrázků, převzatých oficiálních charakteristik, pokud jsou na oficiálních stránkách projektu, takže se nemusí základ, na který se pak nabaluje další, kvůli cíli výše moc vymýšlet: kdo, co, jak. K tomu navíc je to ve výsledku více než pár slov, aby to nebyl jen překlad seznamu vlastností, což samo o sobě jako typ článku přední novinářskou příčku neobsadí. Kdo ví, co z toho na začátku bude, třeba nuda. Ale když se uplatní moje intuice a hravost, je to na konci v něčem jiné, než předchozí příspěvek. Něco na tom může zaujmout, zbytek zůstane ležet jen tak.
Re: Lollypop
fri 4. 03. 2016, 19:22:03
Odpovědět  Odkaz 
A ještě dodatek, jak a proč ty příspěvky vlastně vznikají. Nejprve přeložím rozhraní programu, a pak (dnes) může trvat delší čas, než mám chuť napsat o něm příspěvek, na kterém to předvedu, i když se jako překladatel v textu přímo neuvádím. Ale někteří to poznají, a podle toho, jak hodnotí, bych řekl, že si ty obrázky pozorně prohlížejí.

Víte, kdo přeložil např. Clementine?

Toto je sepsané poměrně rychle, zdlouhavější je nahrávání a vkládání obrázků. Pak se to vylepšuje, opraví očividné překlepy atd.

Když to srovnám s jinými mými písařskými výkony, tak pravděpodobně nějaké skutečně společensky významné téma a jeho zpracování by se našlo jinde. Doba zpracování tak půl roku až rok a půl. Chce to být buď chytrý, nebo pilný, nebo vytrvalý, nebo stačí být jen na správném místě, aby se vám zadařilo.