přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Ubuntu čekají velké změny, LG odkoupila webOS

Petr Valach Ubuntu čekají velké změny, LG odkoupila webOS
Petr Valach 6. 03. 2013, 02:03:55
Odpovědět  Odkaz 
Dík za článek, hlavně jeho první část. Pokud se vytvoří jiné rozhraní pro Ubu než docela nestabilní mastodontní Compiz, bude to asi ku prospěchu, takže jen do toho. Co se týče ostatních... u mě vždycky šly nové technologie tak nějak s opožděním. Je to zajímavé, protože třeba v případě softu se nebojím experimentovat, takže klidně používám to, co se označuje jako bleeding edge. Jednoduše protože mě to nic nestojí.... ale v případě hw si už dávám pozor. Prostě to, že se vyvíjejí tzv. "chytré" mobilní telefony a operační systémy do nich, mě těší, ale relativně mě to nechává chladným. Vím, že bych takovou věc asi ani nebyl s to v reálu využít. Kompy jsou dobrá věc, být informován a neustále kyber pro někoho možná taky, ale vážení - jaro přišlo do kraje, zapomeňte na chvíli na elektronické hračky, běžte se protáhnout a radujte se z nových dobrodružství, které na vás v lese čekají.
Ubuntu čekají velké změny, LG odkoupila webOS
Marek 6. 03. 2013, 08:09:15
Odpovědět  Odkaz 
Taktéž děkuji za článek, resp. za celý seriál.
Komentář k článku výstižně napsal Petr Valach a souhlasím z každou větou.
Lukáš 6. 03. 2013, 08:15:24
Odpovědět  Odkaz 
Super článek. Jsou nějaké novinky ohledně Ubuntu SDK?
Martin Kozub 6. 03. 2013, 09:44:26
Odpovědět  Odkaz 
Díky, pěkné shrnutí. Jinak co se Ubuntu a jejich nejnovějších oznámení týče, držím palce. Asi to nebude jednoduché, ale slyšel jsem, že ten Mir snad může být i lepší než Wayland, tak proč ne. Uvidíme který z nich se nakonec chytne ... oba jsou freesoftware. Třeba se s postupem času promíchají a vezmou si jen to nejlepší :)
Pavel Půlpán 6. 03. 2013, 18:59:25
Odpovědět  Odkaz 
Ubuntu nepoužívám už hooodně dlouhou dobu, ale co jsem si už tak přečetl, projektu Mir hodně fandím. Pokud se někdo dokáže zbavit X.Org, tak jedině Canonical. Release model LTS + rolling updates je také zajímavý... vzdáleně se snad i blíží Debianu.
Andrej Pavelka Ubuntu čekají velké změny, LG odkoupila webOS
Andrej Pavelka 7. 03. 2013, 16:56:45
Odpovědět  Odkaz 
No ja len dúfam, že ten ich nový grafický server bude mať dobrú podporu väčšiny grafických zariadení, lebo moja Intel GM965 má problémy fungovať asi na všetkom vrátane Windows. Najlepšie, na čom mi kedy chodila bol asi Linux Debian lenny.
Jiří Eischmann Re: Ubuntu čekají velké změny, LG odkoupila webOS
Jiří Eischmann 7. 03. 2013, 20:40:23
Odpovědět  Odkaz 
To jsou dost plané naděje. Ovladače pro karty Intel jsou v jádře a Mir tedy používat úplně ty samé ovladače jako nyní X nebo v budoucnu Wayland.
Andrej Pavelka Re: Re: Ubuntu čekají velké změny, LG odkoupila webOS
Andrej Pavelka 9. 03. 2013, 18:37:57
Odpovědět  Odkaz 
Aha, fakt. Úplne som na to zabudol. To je pravda. Nikdy som pod Linuxom nemusel ovládač na svoju grafiku nahadzovať ručne.