přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Aktualizace Acrobat Readeru instaluje rozšíření pro Chrome, to sbírá data

Aktualizace Acrobat Readeru instaluje rozšíření pro Chrome, to sbírá data

Acrobat Reader

Nejnovější aktualizace pro Adobe Acrobat Reader tiše instaluje rozšíření pro prohlížeč Google Chrome. To má po instalaci zapnuté sbírání a odesílání dat o používání.


Poslední aktualizace pro prohlížeč Adobe Acrobat Reader opravuje 29 bezpečnostních chyb, zároveň ale přidává jeden „bonus“. Je jím rozšíření pro webový prohlížeč Google Chrome, které se tiše nainstaluje společně s Readerem. Uživatel je o jeho existenci zpraven při příštím spuštění Chrome, kdy ho může v prohlížeči ponechat nebo ho odstranit.

Rozšíření je k dispozici i samostatně v Internetovém obchodu Chrome.

Účelem rozšíření je možnost převést webovou stránku na dokument PDF. Rozšíření však také sbírá a odesílá informace o jeho používání (ve výchozím stavu je zapnuté). Aktuálně se sbírají jen anonymní informace (o verzích a o konkrétním využívání doplňku), nic osobního by se odesílat nemělo. Rozšíření se instaluje jen v systému Windows – v Linuxu ani OS X nikoliv.

Pro konverzi webové stránky do PDF lze v Linuxu využít standardní prostředky systému, ve Windows lze k témuž použít například PDF Creator, který je rozšiřován pod svobodnou licencí GNU AGPL.

Nahoru

Příspěvky

Aktualizace Acrobat Readeru instaluje rozšíření pro Chrome, to sbírá data
Petr 13. 01. 2017, 09:25:09
Odpovědět  Odkaz 
Asi mi něco uniklo. Byl vydán nový Adobe Reader pro Linux? Pokud ne, tak mi úplně nedává smysl věta: Rozšíření se instaluje jen v systému Windows – v Linuxu ani OS X nikoliv. Resp. v Linuxu se nemůže instalovat, když nemáme Adobe (Acrobat?) Reader.
Re: Aktualizace Acrobat Readeru instaluje rozšíření pro Chrome, to sbírá data
neregistrovaný 13. 01. 2017, 13:52:40
Odpovědět  Odkaz 
To je v pořádku uživatelé Windows musí být stále sledováni zdali již mají systém v botnetu nebo je potřeba systém připojit do botnetu. Dále je třeba neustále kontrolovat zdali systém obsahuje nejnovější viry a spyware. Případně viry a spyware doinstalovat dříve, než to práskne antivir. Uživatelů Linuxu ani OS X se to netýká.
Lukáš Jelínek Re: Aktualizace Acrobat Readeru instaluje rozšíření pro Chrome, to sbírá data
Lukáš Jelínek 13. 01. 2017, 22:13:35
Odpovědět  Odkaz 
Nebyl vydán. Ale to rozšíření nejde nainstalovat ani samostatně (z obchodu), je jen pro Windows.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz