přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu

Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu

Sergey Brin z firmy Google tvrdí, že společnosti Facebook a Apple společně s vládami států ohrožují svobodu na Internetu a snaží se Internet cenzurovat.


Sergey Brin, spoluzakladatel firmy Google, se ostře vyjádřil o firmách Facebook a Apple, které se podle jeho názoru snaží vytvářet omezený, přísnými pravidly sevřený prostor, kde se například důkladně kontroluje, jaký software smějí uživatelé používat. Podle Brina dokonce hrozí útlum inovací a „balkanizace“ webu. Tyto hrozby přicházejí společně se snahami vlád o kontrolu komunikace mezi občany a se snahou zábavního průmyslu potírat pirátství všemi prostředky.

Ovšem jak říká Emil Protalinski z magazínu ZDNet, ani Google nepůsobí na Internetu zcela otevřeně. Za příklad dává prioritizaci Google+ oproti jiným sociálním sítím ve vyhledávání SPYW. Také jeho dlouhá bitva s Facebookem, kdy se každá z firem snaží získávat uživatele do své sociální sítě a současně v tom bránit té druhé, opět není ukázkou otevřenosti.

Nahoru

Příspěvky

Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
Redi 19. 04. 2012, 07:11:45
Odpovědět  Odkaz 
lol Google...
Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
L_l 15. 03. 2014, 20:04:40
Odpovědět  Odkaz 
To je tedy novinka...
Lukáš Jelínek Re: Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
Lukáš Jelínek 15. 03. 2014, 22:26:55
Odpovědět  Odkaz 
Tahle novinka je dva roky stará :-)
Petr Valach Re: Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
Petr Valach 16. 03. 2014, 01:56:33
Odpovědět  Odkaz 
Dovolím si navrhnout přejmenovat sekci Aktuality na třeba Zprávy ze světa Linuxu nebo tak podobně. Z vlastní zkušenosti vím, jak je těžké neustále sledovat aktuality a včas o nich informovat. A něco, co se jako aktualita tváří, už za týden nikdo nečte. Zbytečná práce.

A taky bych navrhoval na zprávy, které byly vydány dříve, ale mají ještě nějakou platnost, upozorňovat, dělat přehledy atd.
Re: Re: Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
w4rr10r 16. 03. 2014, 10:34:05
Odpovědět  Odkaz 
Jako když Novinky nebo iHeute vydávají události, které se staly před lety, za žhavinky? Jako že by se to tak nějak "ospravedlnilo"?
Lukáš Jelínek Re: Re: Re: Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
Lukáš Jelínek 16. 03. 2014, 13:27:36
Odpovědět  Odkaz 
U nás se ale nic takového neděje. Samozřejmě občas někdo zabloudí na nějakou starou novinku (například tato má datum 16. duben 2012), ale přece je kvůli tomu nebudeme odstraňovat. Starší novinky umožňují sledovat vývoj událostí, lze na ně odkazovat při souvisejících událostech novějších atd.
Lukáš Jelínek Re: Re: Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
Lukáš Jelínek 16. 03. 2014, 13:37:09
Odpovědět  Odkaz 
Sekce Aktuality se už delší dobu v podstatě nepoužívá, protože dubluje sekci Novinky. A není pravda, že by starší novinky nikdo nečetl. Právě naopak, jakmile je zaindexují vyhledávače, začnou přicházet čtenáři i touto cestou. Sice ne vždy najdou to, co hledají (protože si nevšimnou, ze kdy novinka pochází, případně jim vyhledávač tuto informaci neposkytne), ale i tak to může být cenný zdroj informací. Navíc platnost novinek může být různě dlouhá - pozvánka na nějakou akci pozbývá samozřejmě relevanci po uskutečnění akce. Ale třeba upozornění na zajímavé články jinde (zejména na různé návody) nebo na nový software může být relevantní třeba i za rok.

Co se týká toho upozorňování, tak to samozřejmě trvale dělám. Jak pomocí odkazování všude, kde to lze, tak i prostřednictvím "cross-přehledů" mezi LinuxEXPRESem a OpenOffice.cz (v první fázi to byly jen jednosměrné přehledy, teď už obousměrné).
Petr Valach Re: Re: Re: Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
Petr Valach 16. 03. 2014, 13:54:59
Odpovědět  Odkaz 
Já jsem s LinuxExpresem spokojený a autorskému týmu děkuji za jeho práci. Myslím, Lukáši, že po tvém příchodu jak LE, tak openoffice.cz dostaly pořádný šmrnc a je zcela zjevné, že tě tato práce baví. A já si toho vážím a píšu to klidně i veřejně. Díky.
Lukáš Jelínek Re: Re: Re: Re: Brin: Facebook, Apple a vlády ohrožují svobodu
Lukáš Jelínek 16. 03. 2014, 15:16:43
Odpovědět  Odkaz 
Díky :-)

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz