přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Google náhodně označoval soubory jako porušující podmínky

Google náhodně označoval soubory jako porušující podmínky

Dokumenty Google

Google začal ve své službě Dokumenty Google náhodně označovat soubory jako porušující podmínky služby a uživatelé se k nim nemohli dostat. Problém je již vyřešen.


Někteří uživatelé služby Dokumenty Google (Google Docs) se nemohli dostat k některým svým souborům. Tyto soubory byly službou označeny jako závadné, porušující smluvní podmínky služby. Jak se ukázalo, nešlo o úmysl, nýbrž o nasazení chybné aktualizace softwaru. Chyba byla již opravena, firma se omluvila a přislíbila zavést opatření, aby se stejný problém neopakoval.

Komentář autora: Podobný problém může nastat u libovolné cloudové služby. Nemusí jít jen o označení souborů za závadné, nýbrž i o chybu jiného typu (například s úložištěm dat nebo s aplikačním rozhraním). Stejně tak může být zablokován celý uživatelský účet a tak znepřístupněna celá škála služeb na tento účet navázaná (i u jiného poskytovatele). Veškerá důležitá data je tedy vhodné mít na různých místech (geograficky i z hlediska způsobu uložení) a samozřejmě pravidelně zálohovaná. Pro přihlašování do služeb třetích osob je dobré nespoléhat na účet, o který lze snadno přijít (Google, Facebook, Microsoft apod.).

Tuto zprávu viděli někteří uživatelé při přístupu k dokumentu u Googlu (zdroj: MOTHERBOARD) Tuto zprávu viděli někteří uživatelé při přístupu k dokumentu u Googlu (zdroj: MOTHERBOARD)

Nahoru

Příspěvky

Google náhodně označoval soubory jako porušující podmínky
Pavel Šimerda 1. 11. 2017, 23:53:08
Odpovědět  Odkaz 
Cloudové služby v praxi. :D
Re: Google náhodně označoval soubory jako porušující podmínky
Kail 2. 11. 2017, 19:06:29
Odpovědět  Odkaz 
Data v cloudu data v čoudu... A bude hůř. Pamatujte si, že cloud se jednou stane nátlakovým nástrojem na státy. MATRIX přichází.

Facebook rozhodne za vás.
Postupné zavádzanie cenzúry? Facebook prináša ďalšiu “novinku”: Neprídu vám všetky upozornenia, ale len tie, o ktorých rozhodne Facebook, že sú vhodné
http://www.hlavnespravy.sk/postupne-zavadzanie-cenzury-facebook-prinasa-dalsiu-novinku-nepridu-vam-vsetky-upozornenia-ale-len-tie-o-ktorych-rozhodne-facebook-ze-su-vhodne/1192718
Lukáš Jelínek Re: Re: Google náhodně označoval soubory jako porušující podmínky
Lukáš Jelínek 2. 11. 2017, 19:49:27
Odpovědět  Odkaz 
Kvůli téhle novince jsem si už pořádně zanadával a je dalším pádným důvodem, proč řešit věci jinak než přes FB.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog