přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Je tady CETA, aneb ACTA se vrací

Je tady CETA, aneb ACTA se vrací

ACTA, zdroj piratskenoviny.cz

Kontroverzní dohoda ACTA ještě rozhodně neupadla v zapomnění a už je tady její reinkarnace: CETA. Tato kanadsko-evropská dohoda obsahuje zřejmě z velké části totéž jako dřívější ACTA.


V utajení připravovaná, kontroverzní dohoda ACTA byla pohřbena v legislativním procesu jak na úrovni Evropské unie (tedy v Evropském parlamentu), tak i v členských státech. Neuplynulo moc času a už tu máme dohodu obsahově zřejmě velmi podobnou. Jmenuje se Canada-EU Trade Agreement (CETA) a projednává se – podobně jako ACTA – opět tajně.

Nicméně text dohody unikl na veřejnost a proto vyvstaly obavy, že se touto dohodou mohou do právního řádu dostat tatáž kontroverzní ustanovení, která obsahovala dřívější ACTA. Za EU o nové dohodě vyjednávají Evropská komise a Rada, které tak zřejmě neberou vážně postoj Evropského parlamentu (ten zamítl ACTA většinou 92 % hlasů). Podle EFF je takový postup v příkrém rozporu s principy deklarace Open Government Partnership, kterou řada ze států vyjednávajících dohodu podepsala.

Nahoru

Příspěvky

Pavel Petřík Je tady CETA, aneb ACTA se vrací
Pavel Petřík 16. 10. 2012, 18:06:49
Odpovědět  Odkaz 
Takový byl klid, když nenáviděná ACTA upadla v zapomnění....
Je tady CETA, aneb ACTA se vrací
David Humpolík 16. 10. 2012, 21:37:35
Odpovědět  Odkaz 
Doufám že dopadne stejně jako ACTA....
Petr Valach Politicky korektně řečeno
Petr Valach 16. 10. 2012, 23:19:01
Odpovědět  Odkaz 
Toto je jasná ukázka velké pravdy britského politika UKIP Nigela Farrage: V EU probíhá proces, který lidem bere více a více svobod a práv.

Politicky nekorektně řečeno: Ti zoufalí pitomci jsou opravdu - zoufalí...
Je tady CETA, aneb ACTA se vrací
Dan 17. 10. 2012, 13:10:20
Odpovědět  Odkaz 
Klasika.. prostě to časem stejně protlačí. Alespoň je na tom vidět drzost politiků (a nevolené Rady a E. komise) nebrajíc ohledy na zájmy a názory občanů.
Otakar Haška Je tady CETA, aneb ACTA se vrací
otula 17. 10. 2012, 18:06:59
Odpovědět  Odkaz 
Mám obavu, že pokud to neprojde, tak za pár měsíců vylezou s další xxTA smlouvou. Tak dlouho, dokud se jim to nepodaří prosadit...
Petr Valach Re: Je tady CETA, aneb ACTA se vrací
Petr Valach 17. 10. 2012, 18:34:33
Odpovědět  Odkaz 
Pokud bude EU fungovat na základě komisního režimu nevolených zástupců nikomu neodpovědných a hlavním městem České republiky bude Brusel, nemůžete čekat nic jiného. Ti zpupní blbečci si vážně myslí, že snědli Šalamounovo lejno a že mají patent na rozum.

Ve skutečnosti jsou zoufale, zoufale primitivní... no jo, no. Co můžete očekávat od ignorantských militantních socáků... netušil jsem, že budu v roce 2012 řešit takovéhle věci.

Kdysi jsem si vedl deníček. A přesně před deseti lety jsem si poznamenal jednu myšlenku ze setkání s tehdejším předsedou Poslanecké sněmovny Václavem Klausem. Říkal, že Evropská unie není nějaký altruistický spolek, ale místo, v němž si každý musí svoje místo vydobýt. Tehdy byl považovaný za blázna a šaška a kazišuka s Evropskou unií.
Je tady CETA, aneb ACTA se vrací
annonym 23. 10. 2012, 05:32:26
Odpovědět  Odkaz 
To snad neni pravda.. ACTA, PIPA, CETA.. proste tomu daj jinej nazev a budou to zkouset tak dlouho az to protlaci... uz jim prestava stacit ridit lidi kalsickym zpusobem, tak urednikum daj plnou moc, aby nas sledovali i na netu, co kdo dela, co stahuje, ktery stranky navstevuje... nic je nezastavi.. NIC.. potrebujou ridit lidi.. a internet.. je posledni misto, kde si lidi jeste nezotrocili takze .. stejne driv ci pozdeji.. "tajne" uzakoni nejaky paragraf, kvuli kterymu kazdy skoncime za katrem.. jeslti se do ty doby tenhle stat nerozkrade a lidi nepozabijeji.. pro me je to ze si vubec dovoli omezovat svobodu internetu stejny zverstvo jaky delal Hitler.. stim rozdilem ze dnes to delaj politici a misto plynu maj zakony.. a kdyz je nemaj.. tak si je udelaj.. zkorumpovanost nezna mezi nic je nezastavi..
PS: v bruselu (to mel jit Brewik vystrilet)

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz