přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Je tu LibreOffice 3.6 s importem z CorelDRAW

Je tu LibreOffice 3.6 s importem z CorelDRAW

Byl vydán kancelářský balík LibreOffice 3.6. Nová verze například umí importovat soubory programu CorelDRAW a Office SmartArt, má vylepšené GUI a kvalitnější práci se štítky.


The Document Foundation vydala novou verzi svého kancelářského balíku: LibreOffice 3.6. Asi největší „chloubou“ je možnost importovat soubory programu CorelDRAW. V oblasti importu lze zmínit také formát Office SmartArt a vylepšení importu CSV. Naopak export byl vylepšen u PDF (vodoznak), CSV (export vzorců), ale i ODF (kompatní režim ODF 1.2 Extended).

Mnoha vylepšení se dočkalo uživatelské rozhraní (pravítka, stavový řádek, tlačítka barev...), u něhož byla také výrazně zlepšena kompatibilita s knihovnou GTK. Také další novinky se týkají vzhledu – například možnost používat barevné škály a datové sloupce v buňkách tabulek, nové šablony pro Impress, nový algoritmus pro změnu velikosti obrázků (Lanczos) a mnoho dalších. Kdo používá LibreOffice pro práci se štítky, může ocenit mnohá vylepšení v této oblasti. Změn je samozřejmě mnohem víc, včetně oprav mnoha chyb.

Přečtěte si článek LibreOffice 3.6 v novém kabátě (první a druhý díl) z partnerského portálu OpenOffice.cz.

Nahoru

Příspěvky

Petr Valach Je tu LibreOffice 3.6 s importem z CorelDRAW
Petr Valach 27. 12. 2012, 18:29:14
Odpovědět  Odkaz 
Díky za reklamu a dovolím si malé upozornění, že import .cdr nemusí být vždy OK, pokud kresba obsahuje vektorové efekty. Ty by měly být rozloženy na jednotlivé objekty, respektive soubor vygenerovat z CorelDraw jako .cmx a pak znovu jako .cdr. Hanba, importovat přímo .cmx jsem do LO zatím nezkoušel...

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz