přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Mikroplatební systém Flattr i v češtině

Mikroplatební systém Flattr i v češtině

Nástroj pro mikroplatby Flattr se dočkal české verze, komunita roste.


Flattr internetovým uživatelům umožňuje finančně podpořit tvůrce obsahu, který je zaujal. Za svou práci tak mohou blogeři, muzikanti a další autoři získat odměnu na základě dobrovolných plateb nevyžadujících složitou registraci pro každý web či jiná omezení. Čeština se stala teprve šestým jazykem, ve kterém je Flattr možné používat.

Weby společnosti Liberix, jmenovitě Liberix.cz, LinuxEXPRES.cz a OpenOffice.cz, patří již dlouho mezi ty, které můžete flattrovat. Ocenit můžete také redakci elektronického časopisu openMagazin. Děkujeme dosavadním fanouškům za podporu a budeme rádi, když nás budou flattrovat další. Připojte se k Flattru!

Flattr byl založen v roce 2010 ve Švédsku, jedním ze zakladatelů je i Peter Sunde, spoluautor projektu The Pirate Bay. Hlavním cílem Flattru je zjednodušit mikrodárcovství na internetu. Podpořit tvůrce je díky němu stejně náročné, jako kliknout na tlačítko "Líbí se mi". Uživatel si sám nastaví, jak velkou měsíční částku je ochoten svým oblíbeným autorům a projektům celkem přispět. Pak už pouze kliká na zeleno-oranžová tlačítka Flattr, umístěná na jednotlivých webech. Na konci měsíce se všechna jeho kliknutí sečtou a "oflattrovaní" autoři se o uživatelem nastavenou částku podělí rovným dílem.

Českou lokalizaci a podporu projektu zajištují dobrovolníci sdružení ve skupině Český Flattr na Facebooku. V současné době je jejich cílem zejména propagovat službu mezi internetovými autory a vydavateli. Nedostatek stránek, kde by bylo možné flattrovat, je totiž nejčastější výtkou uživatelů Flattru.

Nahoru

Odkazy

Příspěvky

Mikroplatební systém Flattr i v češtině
Kamil 14. 05. 2012, 13:48:02
Odpovědět  Odkaz 
No, a kdy bude pořádná podpora pro Flattr na LinuxExpresu? Myslím tím zvlášť tlačítko pro každý článek, ne jedno tlačítko pro celý web. Takhle vám na to můžu kliknout jen jednou za měsíc.
Vlastimil Ott Mikroplatební systém Flattr i v češtině
Vlastimil Ott 14. 05. 2012, 16:26:49
Odpovědět  Odkaz 
Já jsem to teď moc nezkoumal, ale nevím, jak to udělat. Není v našich silách každý den zakládat things pro vydané články. Když nás chceš podpořit ještě víc, můžeš kliknout na jakémkoliv našem webu, je jich s tlačítkem několik. Díky.

Nebo je nějaký způsob, jak to udělat?
Re: Mikroplatební systém Flattr i v češtině
Kamil 14. 05. 2012, 16:39:40
Odpovědět  Odkaz 
Pokud používáte nějaký existující systém, tak třeba už plugin existuje:
https://flattr.com/support/plugins

Případně by ještě mohly být zajímavé informace zde:
http://developers.flattr.net/

Vlastní zkušenosti s tím nemám.
Re: Mikroplatební systém Flattr i v češtině
David Antoš 15. 05. 2012, 14:06:02
Odpovědět  Odkaz 
Mělo by stačit vygenerovat si (vytvořit tlačítko ručně) kód na https://flattr.com/submit. Funguje to pak úplně jako Facebook, Flattr bude nové věci zakládat automaticky. Kdybyste měl s implementací nějaké potíže, obraťte se prosím na flattr@adminit.cz, máme na této adrese člověka ochotného pomoci v problémech.
Vlastimil Ott Re: Re: Mikroplatební systém Flattr i v češtině
Vlastimil Ott 15. 05. 2012, 15:55:13
Odpovědět  Odkaz 
Ne, nové věci nevytváří. Jakmile jednou flattrnu, už to je. Vytvořil jsem novou věc pro linuxveskole.cz - https://flattr.com/thing/680516/Linux-ve-skole a už můžu jen subscribe...

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz