přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Nginx 1.6.0 a 1.7.0

Nginx 1.6.0 a 1.7.0

nginx

Je tady nová stabilní verze webového serveru nginx, přináší například vylepšení SSL a podporu SPDY 3.1. Současně byla zahájena nová vývojová větev.


Webový server nginx dosáhl stabilní verze 1.6.0 a současně s jejím vydáním byla verzí 1.7.0 zahájena nová vývojová větev (označovaná zde jako „mainline“, na rozdíl od stabilní řady „stable“). Nová stabilní verze obsahuje například různá vylepšení v SSL, podporu protokolu SPDY 3.1, revalidaci cache podmíněnými požadavky nebo modul pro autorizaci na základě výsledků subpožadavků.

Hlavní novinky vývojové verze 1.7.0 patří také do oblasti SSL. Nově se ověřují certifikáty backendů (před kterými nginx běží), při přístupu k SSL backendům lze využívat SNI a zavádí se nová proměnná $ssl_server_name.

Obliba serveru nginx v poslední době významně roste, především u velmi zatížených webů. Podle dubnového průzkumu firmy Netcraft činí jeho podíl u všech webů přibližně 15 % (třetí místo za servery Apache a IIS), u milionu webů s největším provozem je to však už 18 % (druhé místo; první zaujímá Apache s 53 %).

Nahoru

Příspěvky

Andrej Pavelka Nginx 1.6.0 a 1.7.0
Andrej Pavelka 1. 05. 2014, 13:57:27
Odpovědět  Odkaz 
Práve sa Nginx trápim, lebo v Ubuntu 14.04 neviem pod ním podľa návodov rozbehať PHP. V konfigurácii je zapnuté, ale nefunguje. Nevadí :-)
Lukáš Jelínek Re: Nginx 1.6.0 a 1.7.0
Lukáš Jelínek 1. 05. 2014, 14:08:43
Odpovědět  Odkaz 
V Ubuntu bohužel nevím. V poslední době jsem nginx s PHP (s využitím PHP-FPM) zprovozňoval jen na CentOS a bylo to úplně v pohodě (stačilo nainstalovat balíčky a nastavit pár hodnot v konfigurácích).

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz