přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Notifikace z Androida v GNOME

Notifikace z Androida v GNOME

Nuntius

Projekt Nuntius má za cíl přinést do desktopu GNOME notifikace ze systému Android. Využívá přepracovaný notifikační systém v GNOME 3.16.


V desktopovém prostředí KDE již delší dobu existuje KDE Connect, což je technologie propojující desktop s mobilním přístrojem se systémem Android. Prostředí GNOME ale nic takového dosud nemělo. Proto vznikl projekt Nuntius, který využívá přepracovaný notifikační systém v GNOME 3.16 a má za cíl implementovat notifikace v tomto prostředí.

Latinské slovo nuntius znamená „posel“. Pravděpodobně nejčastěji se s ním setkáme ve formě apoštolského nuncia, tedy posla či vyslance Svatého stolce. Promítlo se to i do loga projektu.

Je již k dispozici první verze, která obsahuje jen minimální funkcionalitu. Zdrojové kódy můžete získat na GitHubu, pro distribuci Fedora existují balíčky. Na straně systému Android je potřeba aplikace, lze ji instalovat přímo z Google Play (zdrojové kódy jsou rovněž na GitHubu).

Nahoru

Příspěvky

Notifikace z Androida v GNOME - Kvíz. Otázky
fri 7. 03. 2015, 11:30:20
Odpovědět  Odkaz 
Mně by se líbilo, kdyby se otázka na hlavní město České republiky, kterou tady vyplňuju před odesláním poznámky ("Hlavní město ČR"), průběžně obměňovala. Samozřejmě může zůstat a k ní přidány další otázky ze zeměpisu.

Dál třeba, abych musel trochu počítat, např. Kolik je čtyři plus tři. Kolik je tři plus čtyři. Kolik je dva plus šestnáct. atd.
Lukáš Jelínek Re: Notifikace z Androida v GNOME - Kvíz. Otázky
Lukáš Jelínek 7. 03. 2015, 12:22:09
Odpovědět  Odkaz 
Tady v Marwelu už to nikdo řešit nebude. Připravuje se migrace na WordPress a tam bude jiné řešení ochrany proti robotům.
Re: Re: Notifikace z Androida v GNOME - Kvíz. Otázky
Lukáš 8. 03. 2015, 17:42:44
Odpovědět  Odkaz 
Povídali, že mu hráli... a v kterém pak tisíciletí?

BTW: Jinak WP je jednoznačně dobrá volba a divím se, že jste na něj z tohoto paskvilu, na kterém jste nyní, nepřešli už dávno :-D
Notifikace z Androida v GNOME
Cubaguest 7. 03. 2015, 20:19:20
Odpovědět  Odkaz 
Kdyby to radši postavili nad kde connect a společné komponenty oddělili do knihovny. Pak by šel vývoj obou verzi souběžně a daleko rychleji. Ach jo. Zase dva poloviční programy.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog