přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Počet webů extrémně stoupl

Počet webů extrémně stoupl

V srpnu 2011 došlo k extrémnímu meziměsíčnímu nárůstu počtu webů: o téměř 30 %.


Podle průzkumu serveru Netcraft bylo na počátku srpna 2011 v provozu 463 000 317 webových sídel (sites) a bylo dosaženo rekordu hned v několika ohledech. Jednak samotný počet je nejvyšší v historii, rekordní je ale také meziměsíční nárůst. Oproti červencovým 357 292 065 webům jde o extrémní vzestup počtu jak absolutně (o skoro 106 milionů, což je celkový počet webů, které byly v provozu v roce 2006), tak i relativně, s nárůstem 29,6 %.

Rozdělení mezi jednotlivé serverové softwary se příliš nezměnilo, posílil nginx (o 1,14 procentního bodu), ostatní hlavní servery mírně ztrácely. Netcraft vidí za velkým nárůstem počtu webů hlavně velké webhostery, například Softlayer, AmeriNOC a China Telecom, sociální sítě (Tumblr, Skyrock, Hyves) a v neposlední řadě také Amazon s jeho EC2.

Nahoru

Příspěvky

Počet webů extrémně stoupl
Ela 11. 08. 2011, 08:22:23
Odpovědět  Odkaz 
Zajimave, jen nechapu, proc ten 'bulvarni' privlastek v titulku "extremne" ? :D
V clanku pak je spravne pouzite 'rekordni', protoze co je na tom extremni :))
...asi jsem rano jedla chytrou kasi... :D
Lukáš Jelínek Re: Počet webů extrémně stoupl
Lukáš Jelínek 11. 08. 2011, 12:26:50
Odpovědět  Odkaz 
Na slově "extrémně" nevidím nic špatného. Ten nárůst extrémní je, protože představuje maximum ze všech dosavadních nárůstů.
Počet webů extrémně stoupl
Ela 11. 08. 2011, 14:34:21
Odpovědět  Odkaz 
...protože představuje maximum ze všech dosavadních nárůstů.
Cili je mozna 'rekordni' ? :-))
Extremni u me spis evokuje neco jako 'nezadouci' :D
Počet webů extrémně stoupl
fri 11. 08. 2011, 16:14:05
Odpovědět  Odkaz 
Konstrukce té věty mě vede k tomu, že jde o "prudký" nárůst. I kdybych nevěděl, co všechno může být extrémní, i kdybych to slovo neviděl deset let, nebo o něm nikdy neslyšel (když to přeženu, a budu nepřesný), můj mozek automaticky dosadí tomu, co vidím, podobnou hodnotu, protože přece nebude předstírat, že by nevěděl, o co tady jde; pohyb od někud někam, a proto "prudký", i když to třeba nebude ve slovníku.

Zvlášť když si přečtu, co následuje v článku dál a situaci blíže vysvětluje, pochopím, že 30 bodů ze sta je slušný postup. Takže můžu použít celý článek jako heslo výkladového slovníku jenom kvůli tomu, abych tak dlouho ani ne tak přemýšlel, jako psal, o tom, co si představuju pod slovem extrémní v tomto případě. Že se dál mluví o něčem rekordním, vnímám tak, že přece byl autor textu/překladu tak chytrý, že použil další slovo, které je popisu situace blízko (což odborníci obecně doporučují). :-)

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz