přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Přichází LibreOffice 4.0

Přichází LibreOffice 4.0

LibreOffice

Kancelářský balík LibreOffice dosáhl významného milníku: je tu verze 4.0, která je první „velkou“ verzí tohoto balíku (který vznikl forkem z OpenOffice.org).


Před nedávnem proběhl testovací maraton připravované verze 4.0 kancelářského balíku LibreOffice. Nyní byla tato verze vydána jako ostrá, byla tedy uznána za dostatečně stabilní pro produkční použití.

LibreOffice 4.0 slibuje integraci s mnoha systémy správy obsahu a dokumentů (např. Alfresco, IBM FileNet P8, Microsoft Sharepoint 2010, Nuxeo...) prostřednictvím CMIS. Byla zkvalitněna podpora formátu OOXML, nově lze importovat dokumenty programu Microsoft Publisher, lepší je import z Microsoft Visio (včetně podpory verze 2013). GUI podporuje témata Firefox Themes (Personas) a integraci do prostředí Unity.

Novou chloubou balíku je dálkové ovládání programu Impress z telefonu (Impress Remote Control App for Android; zatím mám podporu jen v některých linuxových distribucích). Kdo má zájem, může se začíst do dlouhého seznamu novinek ... nebo si novou verzi rovnou vyzkoušet.

Články na OpenOffice.cz

Nahoru

Příspěvky

LibreOffice a Ubuntu
Marek 8. 02. 2013, 07:54:40
Odpovědět  Odkaz 
Škoda že LibreOffice nepatří u Canonicalu mezi aplikace, které po vydání aktuializace ihned přidávají do repozitáře. Jako například Firefox.
Re: LibreOffice a Ubuntu
ROvano 8. 02. 2013, 10:51:03
Odpovědět  Odkaz 
Nejspíše proto, že v tomto kancelářském balíku často dochází k regresím(jak v LO, tak vůči prostředí, ve kterém je spuštěn) a trvá nějaký čas, než se to odladí.
Re: Re: LibreOffice a Ubuntu
Marek 11. 02. 2013, 08:14:29
Odpovědět  Odkaz 
Když ale mezi novinkami je podpora integrace do prostředí Unity, tak se dá předpokládat, že The Document Foundation již vyvíjela a testovala LibreOffice v Ubuntu a mělo by to být odladěno a připraveno k nasazení.
Lukáš Jelínek Re: Re: Re: LibreOffice a Ubuntu
Lukáš Jelínek 11. 02. 2013, 12:09:29
Odpovědět  Odkaz 
To ale neznamená, že tam nejsou regrese nesouvisející s Ubuntu. Jestliže Canonical pro Ubuntu preferuje stabilitu před novými funkcemi, může s LO 4 vyčkat, než se trochu "usadí".
Re: LibreOffice a Ubuntu
Tesla 12. 02. 2013, 20:08:15
Odpovědět  Odkaz 
Škoda, že LibreOffice nepatří pod Canonical...

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz