přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Vydání openSUSE 12.2 odloženo

Vydání openSUSE 12.2 odloženo

Včera bylo oficiálně odloženo vydání openSUSE 12.2 a uvažuje se o zásadnějších strukturálních změnách ve vydávání distribuce.


Jelikož milestony nového openSUSE 12.2 nedosahovaly dostatečné kvality a potýkaly se stále ještě s množstvím bugů, Coolo, release manager openSUSE, oznámil, že se vydání nového openSUSE zpozdí a nevyjde podle plánu v červenci, ale aktuálně to vypadá až na září. Na openSUSE News k tomuto vyšel článek, oznamující zpoždění vydání a vyzývající k prodiskutování zásadnějších změn v release cyklu openSUSE, aby se tento stav příště už neopakoval. Jedním z návrhů je například kladení většího důrazu na Tumbleweed a delší release cyklus. Objevují se také návrhy přejít na kompletně rolling distro či dělat realease když se zrovna Factory dopracuje do stabilního stavu. Komunita má určitě hodně o čem přemýšlet, zatímco bude opravovat 12.2.

Nahoru

Příspěvky

Vydání openSUSE 12.2 odloženo
Kalows 16. 06. 2012, 21:13:10
Odpovědět  Odkaz 
Prosím, rád bych pochopil pojmy release manager openSUSE, Tumbleweed, release cyklus a přejít na kompletně rolling distro či dělat realease když se zrovna Factory dopracuje do stabilního stavu. Bez obecně srozumitelné terminologie má Linux malou šanci na úspěch mezi širokou veřejností, přestože na to má mnoho předpokladů. Suse jsem krátce zkoušel, ale brzy jsem jej opustil, protože bez znalostí angličtiny jsem ho nedokázal užívat.
Re: Vydání openSUSE 12.2 odloženo
hunerian 16. 06. 2012, 23:15:21
Odpovědět  Odkaz 
Tumbleweed je repositář ve kterém se nachází vždy nejnovější, ale stabilní verze některých programů.
Release cyklus je doba vydávání nových verzí u openSUSE to bylo 8 měsíců (např. u Ubuntu je to půl roku).
Rolling distro je verze openSUSE postavená na Tumbleweed, tj. obsahuje co možná nejaktuálnější balíčky.
Realease když se zrovna Factory dopracuje do stabilního stavu,
Factory je repozitář sice z nejnovějšími balíčky, ale ty nemusí býti vždy stabilní. Factory repositář probíhá neustálým rebuildem (obnovou), kde se většinou někde něco opraví a jinde rozbije.
Viz též: http://www.linuxexpres.cz/opensuse-nabidne-rolling-updates
Vydání openSUSE 12.2 odloženo
manager 16. 06. 2012, 22:02:14
Odpovědět  Odkaz 
Release manager = vedoucí vydání.

Je to podobné jako v některých časopisech, kdy každé nové číslo dostane na starost jeden z redaktorů, který pak odpovídá za obsah, chyby apod.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz