přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Evropské státy začínají šetřit, používají open source. Tipy a triky pro Apache OpenOffice i LibreOffice

Evropské státy začínají šetřit, používají open source. Tipy a triky pro Apache OpenOffice i LibreOffice

obecna.png

Dortmund uvažuje o open source. Ve škole v Jesenici používají OpenOffice.org. Italská Kalábrie chce zvýšit používání svobodného softwaru. Dvousloupcová sazba a vytvoření novin. Vylepšení pro OpenOffice. Barvíte text žlutě, aby kolega věděl, že jste ho změnili?


e-TrustEx: Open source platforma, kterou poskytne Evropská komise veřejným správám Evropy pro snadnou výměnu digitálních informací

Evropská unie si klade za cíl zlepšit způsob efektivní komunikace zejména pro občany, podniky a veřejné správy v jednotlivých členských zemích. Aby se tak stalo, měly by informace proudit přes „bezešvé“ hranice

Daniel Sedláček, 5. 6. 2012

IBM integruje do Apache OpenOffice.org vlastnosti z Lotus Symphony

Po vydání nové verze Apache OpenOffice.org 3.4 zahájila firma IBM formální kroky, aby se vlastnosti odnože OpenOffice.org – Lotus Symphony – integrovaly zpět do Apache OpenOffice.org. 

Daniel Sedláček, 11. 6. 2012

Vylepšete si prezentace v Impress

Naučte se vkládat jméno autora a počet snímků do každé obrazovky vaší prezentace. Poradí newsletter, 6. června 2012.

redakceOpenOffice.cz, 12. 6. 2012

Město Dortmund uvažuje o open source

IT oddělení města Dortmund, osmého největšího města Německa, zvažuje, zda je možné zvýšit využívání free a open source softwaru. Oddělení IT studuje nový politický dokument, který byl zveřejněn začátkem května

Daniel Sedláček, 15. 6. 2012

Ve škole v Jesenici používají OpenOffice.org

Jesenická škola je zajímavá tím, že spojuje mateřskou, základní i uměleckou školu. A možná právě proto, že do ní chodí takové množství žáků, chtělo jim vedení školy umožnit poznat alternativu ke konkurenčnímu kancelářskému balíku. Žáci používají OpenOffice.org raději, protože je pro ně finančně výhodnější. Vedení školy považuje za nedostatek OpenOffice.org oproti konkurenci menší rozšířenost a malou podporu.

Redakce OpenOffice.cz, 18. 6. 2012

Jak si uděláte přehled se sledováním změn v Apache OpenOffice/LibreOffice

Existuje celá řada možností, které vám umožní při používání OpenOffice či LibreOffice sledovat změny provedené v dokumentu. Některé možnosti jsou dány přímo ve vlastní instalaci, jiné je třeba doinstalovat. V každém případě se jedná o funkcionalitu, která je užitečná a v některých případech naprosto nezbytná.

Petr Valach , 21. 6. 2012

Jak vytvořit formulářové prvky

Formulářová tlačítka lze vkládat přímo do dokumentu. Nemá smysl vytvářet dialogy na vše, mnohokrát to není ani vhodné. Stačí použít právě formulářová tlačítka jako taková. V článku si ukážeme, jak na to.

Daniel Sedláček, 25. 6. 2012

Tipy pro office: Dvousloupcová sazba a vytvoření novin

Ve Writeru lze připravit jednoduchý zpravodaj, který bude mít dvousloupcovou sazbu. Více v newsletteru pro uživatele OpenOffice.org, 20. června 2012.

redakce OpenOffice.cz, 26. 6. 2012

Vylepšení pro OpenOffice (1) – funkčnost a vzhled

Apache OpenOffice dostává nové vlastnosti, které měl původně už ukončený projekt Lotus Symphony. V první části článku se dozvíte o možném vylepšení vzhledu a funkčnosti Apache OpenOffice.

Daniel Sedláček , 2. 7. 2012

Barvíte text žlutě, aby kolega věděl, že jste ho změnili?

Umíte používat nástroje pro sledování změn, nebo vám stačí "žlutý štěteček"? Naučíme vás pracovat efektivněji. Newsletter 4. července 2012.

redakce OpenOffice.cz, 10. 7. 2012

Vylepšení pro OpenOffice (2) – výkon a spolehlivost

Lotus Symphony od IBM měl mnoho funkcí a vlastností, které byly pro uživatele velmi žádoucí a ulehčovaly mu ovládání programu. Lotus Symphony ale skončil a jeho následník, OpenOffice, některé funkce nemá. IBM některé vlastnosti (možná všechny) bude implementovat. Pojďme se na ně podívat. 

Daniel Sedláček, 16. 7. 2012

Tip: Jak změnit počet posledních otevřených dokumentů

V OpenOffice.org i LibreOffice je standardně počet posledních otevřených dokumentů stanoven vývojáři na deset. Ale mnohým uživatelům je to málo, některým hodně. Jak si ho přizpůsobíte se dozvíte z tohoto krátkého tipu. 

Irena Šafářová, 18. 7. 2012

Italský region Kalábrie chce zvýšit používání svobodného softwaru

Emilio de Masi, regionální předseda strany Italia dei Valori, spolu s Dominikem Talaricem a Josephem Giordanem podali Regionální radě návrh zákona o používání svobodného a open-source softwaru. 

Irena Šafářová, 20. 7. 2012

Vkládání vzorců v OpenOffice.org přímým psaním kódu

Nechce se vám číst sáhodlouhé články? Máte raději video s vyřešením daného problému? Např. jak se vkládají vzorce v OpenOffice.org přímým psaním kódu. Právě takové nám poskytl pan Martin Vancl. 

redakce OpenOffice.cz, 23. 7. 2012

Naučte se 3 triky, jak ovládnout lišty s ikonami v LibreOffice

Nástrojové lišty nejsou od toho, aby vám zabíraly místo na obrazovce. Zkroťte je, upravte a vytvarujte podle svého gusta, poradí vám newsletter z 18. července 2012.

redakce OpenOffice.cz, 26. 7. 2012

Vytvoření, otevření a uložení dokumentu pomocí maker

Ukážeme si, jakým způsobem můžete pomocí maker pracovat s dokumenty. Dostaneme se také k tisku dokumentů nebo jejich vybrané části. Možností v tomto směru je mnoho, ne všechny využijete a ne všechny si zde popíšeme, protože k tomu je přístupná oficiální dokumentace (v angličtině). Budeme se věnovat těm nejčastějším a snad přijdeme i na pár triků, kterými si můžete ulehčit práci. 

Daniel Sedláček, 30. 7. 2012

Nahoru

(Jako ve škole)
Průměr: 2.50 | Hodnotilo: 2
 

Příspěvky

Lukáš Jelínek Evropské státy začínají šetřit, používají open source. Tipy a triky pro Apache OpenOffice i LibreOffice
Lukáš Jelínek 20. 08. 2012, 00:25:32
Odpovědět  Odkaz 
Opravte prosím odkaz pro „Barvíte text žlutě, aby kolega věděl, že jste ho změnili?“ - URL je vložen dvakrát za sebou.
Miroslav Hrončok Re: Evropské státy začínají šetřit, používají open source. Tipy a triky pro Apache OpenOffice i LibreOffice
Miro Hrončok 20. 08. 2012, 11:17:56
Odpovědět  Odkaz 
Díky

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz