přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Greylisting na Debianu

Greylisting na Debianu

Co vás nepřekvapí při hlášení chyby ..  


Tak jsem se snažil ohlásit chybu v Debianu a při odesílání na serveru koukám, že se objevila následující hláška:

(host rietz.debian.org[140.211.166.43] said: 451 Greylisted, see http://isg.ee.ethz.ch/tools/postgrey/help/bugs.debian.org.html (in reply to RCPT TO command))

Nevím jak vy, ale osobně trpím přímo panickou hrůzou z toho, že mě někde zablokovali a tak jsem se samozřejmě podíval co to vlastně znamená. Na stránce http://postgrey.schweikert.ch/ jsem se dozvěděl potřebné...

No, ve zkratce řečeno - jedná se o jednoduché blokování emailů, které zablokuje každou příchozí zprávu (na 5 minut) pokud ji "nezná", nebo z této adresy přišlo (během posledních 5 minut) více zpráv. Přitom se předpokládá, že spammer se chová právě tímto způsobem a že nebude svůj pokus opakovat.

Myšlenka to je dobrá, ale v principu to znamená lehké zpomalení komunikace se systémem hlášení chyb v Debianu. Nu což, přísnost musí být a mohlo to být i horší. ;-)

 

 

 

 

 

 

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux