přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Jak na magnet linky v prohlížeči Opera

Jak na magnet linky v prohlížeči Opera

opera.gif

Asi jste si všimli, že klasické torrent soubory postupně nahrazují magnetické odkazy. Jak nastavit Operu, aby je automaticky pouštěla v torrent klientovi?


Asi jste si všimli, že klasické torrent soubory postupně nahrazují magnetické odkazy. Jedná se o hashe, které obsahují dostatek informací k tomu, aby torrent klient našel obsahované soubory a protějšky, které tyto soubory sdílejí. Nicméně Opera s magnetickými odkazy ještě nepočítá, proto se je snaží otevřít jako klasický odkaz, což přirozeně vede k chybě. Jak tedy Operu donutit, aby otevírala magnetické odkazy v torrent klientu? Postup je docela jednoduchý:


Běžte do Nastavení->Pokročilé volby->Programy, stiskněte tlačítko Přidat a okno vyplňte podle následujícího obrázku:

opera_magnet.png
Jako protokol uveďte magnet. transmission-gtk je příkaz pro spuštění klienta Transmission. Můžete jej nahradit příkazem pro jakéhokoliv jiného torrent klienta. %s je potom proměnná, v které Opera předává klientovi magnetický odkaz.

To je vše. Nyní by se vám měly magnetické odkazy otevírat přímo v klientovi.

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog