přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

 

Otevřenost je jediné, co nakonec rozhoduje

Úspěch softwarových platforem může být determinován různými věcmi. Může to být technologická vyspělost, obchodní model, či prostě náhoda. Nicméně si myslím, že to je právě otevřenost, která je v dlouhodobém horizontu jedinou věcí, jež o úspěchu platformy rozhoduje.


 

Dojmy z GUADECu

Poslední týden jsem trávil organizací konference GUADEC, jedné z nejzajímavějších open-source konferencí, které se za poslední roky v České republice konaly. Momentálně mířím na další konferenci (Flock 2013) a zpracovávám dojmy z GUADECu. Tady je několik z nich.


 

Jak jsem testoval Fedoru 19

fedora.png

V minulém blogovém zápisku, kde jsem popisoval dosavadní zkušenosti s Fedorou 19, jsem si dal závazek, že v následujících týdnech pomůžu ve volném čase s testováním. Dnes jsem se rozhodl sepsat postřehy a zkušenosti s testováním Fedory.


 

Fedora 19: první dojmy

Fedora 19 vyjde až za měsíc, ale opět jsem neodolal, využil deštivých dnů a upgradoval na Fedoru 19 na mém domácím notebooku už nyní. A tady jsou mé první dojmy...


 

Kam od Googlu?

Tento týden ukázal, že spoléhat se na jednoho dodavatele služeb může být velmi zrádné. A týká se to i dodavatele, jehož mantrou je "nebýt zlý". Jak si v dnešní době může uživatel zachovat nezávislost a má to vůbec smysl?


 

Duch open source

O tom proč mi počínání vývojářů ABRTu připomnělo starý dobrý duch open source, který se v poslední době začal poněkud vytrácet.


 

Může prodej aplikací uživit distribuci?

Dřív jsem si myslel, že být distribučním kanálem placeného softwaru a zprostředkovávat jeho prodej může být pro linuxovou distribuci zajímavým obchodním modelem a jedním z příjmů, který financovat vývoj. Vývoj v poslední době mě ale přesvědčil, že jsem se s největší pravděpodobností mýlil.


 
1 2 3 4 5 6 10   Následující   ››

 

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog