přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Konference v Karviné již 29. října!

Konference v Karviné již 29. října!

Dne 29.10. se v Karviné koná další ročník úspěšné konference „Opensource řešení v sítích“. Program je tento rok opravdu nabušený a je se podle mě na co těšit. Jako obvykle je vhodné se na akci včas registrovat. Registrace je zdarma a registrovaní lidé dostanou malý dárek. Nahlédněme společně pod pokličku, co se (mimo jiné) chystá.


Přednášející

Přednášející jsou lidi z IT z různých koutů naší republiky, ale i z okolí Karviné (třeba z Ostravy ;-)). Mnozí z nich jsou absolventi fakulty, kteří se jako „pachatelé“ vracejí na místo činu. Již toto je předpokladem velmi kvalitního průběhu konference.

Partneři

Celá akce se samozřejmě neobejde bez partnerů, kteří svými příspěvky a pomocí zajistili, že registrace je bezplatná a dokonce pro registrované účastníky bude i malý dárek. Sešlo se jich opravdu hodně a všem jim děkujeme! Nebudu je zde jmenovat, aby tento článek nevyzněl jako neplacená reklama, ale po shlédnutí stránky konference bude všem jasné, že se jedná o hráče, kteří mají do CZ IT trhu co říct.

Přednášky

Přednášky jsou opravdu pestré. Od vysvětlování základů Internetu (Vilém Sládek, CZ.NIC) přes příklady využití účetnictví WinStrom pro malé ISP, streamování digitální TV v síti (David Seidl, VŠB), šifrování dat v reálném čase (Pavel Machula, MWare CZ) , redakční systém Joomla (Svatopluk Vít), Moodle (Petr Korviny), ejabberd (Jan Pinkas) až po Novell cluster services (Jakub Talaš, Unis Computers). Neméně zajímavé prezentace má připravené Jiří Tobola, který představí sondy Flow-Mon, ovšem tak trochu jinak, tedy včetně popisu evoluce a „návodu“ pro ostatní, jak má vypadat aplikovaný výzkum.

Jmenovat zde všechny přednášky a přednášející by bylo nudné, každý si může nalézt tu svou přednášku přímo v programu na http://ors.slu.cz/.

Praktická stránka

Součástí jsou workshopy, kde se bude brát důraz na praktickou část konference. Bude možno prostě jen nezávazně s ostatními vyřešit problém (učebna bude otevřena celý den), nebo se stavit na předem připravené workshopy a společně s autory projektů a odborníky z řad partnerů probrat přednášené technologie.

A co vy?

Přijdete? Pokud ano, registrujte se, pokud ne, je nám líto, ale snad se příště rozhodnete jinak. Těšíme se na velkou účast veřejnosti a samozřejmě i na (snad) kladné ohlasy akce. Jsme vděčni i za jakoukoliv diskuzi pod tímto článkem, ze které budeme čerpat!

Děkujeme,

Lukáš Macura přípravný výbor ORS 2009

Liberix, o.p.s.

Nahoru

Odkazy

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz