přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, OSSConf 2009 - slobodný a otvorený softvér pre školy

OSSConf 2009 - slobodný a otvorený softvér pre školy

V dňoch 2.-5. júla 2009 sa na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity uskutoční akcia pre širokú verejnosť s názvom OSSConf 2009. Jej cieľom je prezentovanie otvoreného a slobodného softvéru a jeho použitia v školách a výskume (ale aj inde).


Hoci podujatie ma v názve "Konferencia", akciu si predstavujeme hlavne ako neformálne stretnutie ľudí, ktorých spája záujem o otvorený softvér (tvorba, využitie, komplexnejšie riešenia na základe existujúceho softvéru). Popri klasickejších recenzovaných príspevkoch uvítame ukážky riešení, kde je základom otvorený softvér, hlavne ak pôjde o riešenia inšpiratívne aj pre druhých, ktorí môžu naše podujatie využiť napr. na nadviazanie budúcej spolupráce.

Uvítame napr. aj multimediálne prezentácie, videá, predvedenie funkcionality softvérového systému, ukážky konfigurácie počítačov a riešení pre počítačové učebne či školské servery, alebo len tak, na domáce počítače a minisieť. Príspevky plánujeme zverejniť na CD (resp. DVD), ktoré dostanú účastníci konferencie. Podrobnosti sa dozviete na stránke http://frcatel.fri.uniza.sk/OSS09/.


Za redakci doplňujeme: Pokud na podobných akcích vystupujete a rádi se podíváte do Žiliny, nabídněte organizátorům (oss09@frcatel_fri_uniza_sk) svou přednášku. Akce má naši podporu a budeme rádi, když ji navštíví velké množství zájemců o Linux a svobodné technologie.

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz