přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, IMAP IDLE v Evolutionu

IMAP IDLE v Evolutionu

Dnes jsem ve svém oblíbeném poštovním klientovi Evolution objevil zajímavou funkci.


Přemýšlel jsem, jak lépe nastavit spojení přes IMAP s mým e-mailovým účtem na Gmailu a narazil jsem na volbu IMAP+. Záhy jsem zjistil, o co se jedná. Od verze 2.30, která vyšla před necelým rokem, Evolution podporuje rozšíření protokolu IMAP zvané IMAP IDLE. To výrazně zrychluje synchronizaci mezi poštovním serverem a klientem. U klasického IMAPu dojde ke komunikaci mezi klientem a serverem pouze v případě, že necháte (vy nebo klient automaticky v nějakém intervalu) zkontrolovat novou poštu. IMAP IDLE však zachovává připojení otevřené a synchronizace je okamžitá. Dojde-li vám tedy nová pošta, objeví se v klientovi okamžitě.

Jak IMAP IDLE nastavit v Evolutionu? Běžte do Upravit->Nastavení->Účty e-mailu a jdete Upravit u příslušného účtu. Na kartě Příjem pošty vyberte jako typ serveru IMAP+ (vizte první obrázek) a na kartě Možnosti příjmu zatrhněte Použít Idle, pokud jej server podporuje (druhý obrázek).

evo1.png

evo2.png

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog