přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Reportáž z vyhlášení výsledků ankety Czech Open Source 2009

Reportáž z vyhlášení výsledků ankety Czech Open Source 2009

cos_perex.jpg

Od dubna do května probíhal na serveru Root.cz čtvrtý ročník ankety Czech Open Source. O výsledcích podrobně informuje na svém serveru. Ale jaké bylo čtvrteční vyhlášení?


Veškeré výsledky si můžete přečíst na serveru Root.cz, který anketu pořádá, v článku Nejlepším projektem letošního roku je Jabbim. Nemá smysl je zde uvádět znovu.

LinuxEXPRES byl partnerem akce a proto se sluší a patří, aby se někdo z redakce vyhlášení účastnil. Kromě autorů, kteří píší pro tento portál, ale na vyhlášení se prezentovali kvůli jiným aktivitám, jsem na vyhlášení byl s Lukášem Faltýnkem.

Prvního člověka, kterého jsem po příchodu potkal, jsem přes rok neviděl. Byl to Jan Pinkas, alias Pinky, se kterým jsme před pár lety vydali rozhovor: Jan Pinkas – Jabber.cz. V danou chvíli jsem ještě netušil, že bude hvězdou celého odpoledne.

Jan Pinkas přebíral celkem čtyři cenyJan Pinkas přebíral celkem čtyři ceny

Vyhlášení výsledků se na rozdíl od minulých let nekonalo v Pivovarském klubu (ke smůle všech přítomných žíznivců), ale v pražském klubu Lávka na nábřeží, kde se  místo piva pila káva a čaj, takže celá akce působila méně uvolněněji. Atmosféru však uvolnil Pinky, který potom, co přebral cenu za vítězství v kategorii projekt (veřejnost vybrala server Jabbim) a za vítězství v kategorii software (odborná porota vybrala Jabber klienta Jabbim), šel před publikum potřetí, tentokrát za veřejností zvolenou osobnost roku. Jako děkovnou řeč prohlásil dvě krátká slova, z nichž pouze jedno bychom mohli publikovat.

Polovinu lidí rozesmál, druhou šokovalPolovinu lidí rozesmál, druhou šokoval

Honza Pinkas šel nakonec pro ceny čtyři, protože server Jabbim se stal i celkovým vítězem ankety. Vzhledem k tomu, že výherci dostávali květiny s klobásami a Pinky je nejí, nabízel je obecenstvu, což považuji za odporný populismus :P Naštěstí se mu to vrátilo, když ho v metru málem sežral hladový pes.

Kromě drobného prozrazení se předem při vyhlašování nejlepšího projektu, zvoleného porotou, probíhalo celé vyhlašování standardně - vyhlašoval ho tradičně šéfredaktor serveru Root.cz, Petr Krčmář.

Vyhlášení moderoval Petr KrčmářVyhlášení moderoval Petr Krčmář

Nakonec bych chtěl podotknout, že Vojtěch Trefný, který stojí za projektem Ubuntu.cz, Svatopluk Vít, který zvítězil u poroty se svým blogem Tady je Savťasovo, a Ivan Bíbr, zvolený porotou jako osobnost roku, jsou autoři našeho portálu, takže jejich umístění mi udělalo velikou radost.

Výherci pohromaděVýherci pohromadě

Autorem fotografií je Lukáš Faltýnek.

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog