přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Svatopluk Vít

Svatopluk Vít

Zločincem snadno a rychle

Nadpis tohoto článku by vás měl upoutat k faktu, že i když používáte svobodný operační systém Linux, přesto se můžete dopouštět „zločinu“, a nemusí to být jen v rovině teoretické. Článek vznikl na základě diskuze, kterou jsme v redakci vedli, když jsme připravovali červnové číslo zaměřené na internet . Uvedu v něm několik naprosto konkrétních příkladů jasného porušení zákona, i když se vám může zdát, že je to malichernost. Právo však nerozlišuje malý a velký zločin.



Gael Duval nezahálí

Na internetu se objevila zpráva, že zakladatel linuxové distribuce MandrivaLinux, který kvůli odlišným názorům na směrování dalšího vývoje distribuce v průběhu měsíce března odešel, oznámil svůj nový projekt.



Ušetřete 500 USD!

Microsoft zveřejnil ceny své nové verze Office 2007. Za cenu 499 USD dostanete verzi Professional. Budete si muset ještě počkat na jeho vydání. Pokud se vám nechce čekat, můžete mít skoro totéž a zdarma. Řeč je o kancelářském balíku OpenOffice.org. Jeho nová verze označená číslem 2.0.2 dospěla do stadia RC (Release Candidate verze). Chcete-li pomoci s testováním, stáhněte si ji na ftp.linux.cz . Řekněte sami - nedá se těch 500 USD využít jinak?



Bylo, nebylo...

...v zemi protinožců se jedna firma rozhodla zaplnit místo na trhu a vytvořit redakční systém založený na PHP a MySQL. Svatopluk Vít .



Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Svatopluk Vít

Svatopluk Vít

Narodil se v Karviné, momentálně je však trvale usazen v Praze. Pracuje na pozici technologického konzultanta pro firmu zabývající se elektronickou komunikací obchodních partnerů. V rámci svých pracovních povinností je často nucen navrhovat rozličná řešení založená na firemních produktech a spolupracující s všemožnými komerčními i opensource nástroji. Je hrdým uživatelem Linuxu a rád prosazuje alternativní řešení do praxe. Ve volném čase poslouchá dobrou hudbu nebo pomáhá kamarádům s provozem webových stránek. A kloubí svůj život s manželkou a dvěma již školou povinnými dcerami.


  • Distribuce: Zorin OS
  • Grafické prostředí: GNOME