přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Recenze: Herní mikrokonzole OUYA

Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
polesny 4. 06. 2013, 08:11:55
Odpovědět  Odkaz 
Vim, ze zitra bude pokracovani :D , ale uz ted me zajima - jakou ma spotrebu (hlavne v klidu), jestli se na ni da nahrat linux a pouzivat jako nas a kolik vytahne z usb na ethernet. A pak samozrejme jestli se da ten bluetooth ovladac pouzit i na beznem PC.
Lukáš Zapletal Re: Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
lzap 4. 06. 2013, 09:20:48
Odpovědět  Odkaz 
Zdravím Vás!

Zrovna včera jsem to testoval a výsledky byly mířně řečeno zajímavé. Měřičem EMOS jsem naměřil v klidu nulu, tedy spotřebu do 1-2 W (chyba měření). V mírném zápřahu, například dekódování streamu z TwitchTV nebo menší tabletová hra se hodnota nezměnila. U náročnější hry jsem pak naměřil 7-8 W a v plné zátěži u hry The Ball pak maximálku 20 W.

Zdroj má maximum 24 W a je celkem efektivní (tj. vůbec netopí), což mě mile překvapilo. Ovšem konzole samotná je docela horká, což je určité překvapení. Větráček se sepne téměř hned, jakmile jde přístroj do akce a nezastavuje se, dokud není konzole chvíli v klidu.

Nedovedu si představit, jak asi Tegra3 T33 1.7 GHz topí v některých těch super-tabletech (např. ten Asus Infinity nebo HTC One X+). To musí být horký jak topinka...

Další dotazy budu rád zodpovídat.
Lukáš Zapletal Re: Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
lzap 4. 06. 2013, 09:26:38
Odpovědět  Odkaz 
Ad Linux - tak to netuším, určitě se to dá, ovšem za jakou cenu (asi hodně pracné). Určitě to časem někdo rozjede.

Otázku na USB/Ethernet jsem nepochopil, nicméně POE to nemá a pevný disky jsem nepřipojoval, jestli je utáhne to nevím. Včera jsou zkoušel flešku s ext4 file systémem a OUYA ji nenačetla. Tohle chtějí ještě ladit.

Ovladač jsem na PC taktéž nezkoušel, ale mělo by se jednat o standardní protokol. Funguje to totiž opačně, takže nevidím důvod aby to nešlo.
Re: Re: Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
polesny 4. 06. 2013, 16:23:07
Odpovědět  Odkaz 
Dekuji mnoho za jasne informace.

S tim ovladacem take necekam nejaky zadrhel, ale dokud to neni odzkousene, jisty si byt nemohu.

USB/Ethernet jsem myslel jakou rychlosti to kopiruje z externiho pevneho disku na pocitac v siti a zpet. Jestli bude hrdlo USB, ethernet (ani nevim jestli to ma 100 nebo 1000 Mbit) nebo samotny vykon tegry. On i androind ma, pokud vim, nejake aplikace pro ftp/smb server, ale pro server na hrani to proste asi bude chtit nejaky ten cistokrevny linux.

V linux distro na miru pro ouya doufam, kdyz se sami vyrobci k otevrenemu bastleni stavi celem, zajimalo me, jestli uz bezi treba nejaky komunitni projekt s timto cilem.

Ta spotreba je velmi potesujici, prekvapujici mi spis prijde, ze topi a roztaci vetrak i pri tak nizkych odberech? Tech 8 wattu jsem myslel, ze lze uchladit vcelku dost snadno.

Ale jinak jeste jednou dekuji za odpovedi :)
Re: Re: Re: Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
lzap 4. 06. 2013, 21:50:29
Odpovědět  Odkaz 
Ad rychlost - kopiroval jsem po stomegove siti 1 gb a slo to velmi rychle v radu par minut. Byl jsem mile prekvapen. Takze ethernet dobry.
Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
tobice 4. 06. 2013, 18:46:01
Odpovědět  Odkaz 
Co se myslí tím "husarským" kouskem? Nebo to bude až příště? :-)
Re: Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
lzap 4. 06. 2013, 22:01:17
Odpovědět  Odkaz 
Bude to priste - uz za par hodin :-)
Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
Ladislav Thon 4. 06. 2013, 20:01:00
Odpovědět  Odkaz 
> Znechucených hráčů přibývá každým dnem.

To ovšem platí i pro OUYA. Nevím, jak moc to sleduješ, ale komentáře na Kickstarteru, na Redditu i na Twitteru jsou plné vzteku a zloby na způsob, jakým OUYA s "backery" komunikuje. Doufám, že se Julie chytí za nos a něco s tím provede, protože OUYA má imho obrovský potenciál, který svojí děsivou komunikací může velmi rychle pohřbít.

P.S.: závist! Pořád mi nepřišel ani ten první shipping e-mail :-)
Re: Recenze: Herní mikrokonzole OUYA
lzap 4. 06. 2013, 22:05:04
Odpovědět  Odkaz 
Sleduju. Njn nic neni dokonale, ale me treba uz odpovedeli asi na 8 tweetu. Zkusenosti mam dobre. Ono to neni jednoduche, zajem je veliky. Nadesignuj, vyrob a distribuj 70 tisic konzoli geekum. Ukol bez nastvanych jedincu neresitelny... :-)