Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory ludolph 7. 10. 2011, 08:43:00 OdpovědětOdkaz
Ja bych jeste doplnil zakladni informace o knize:
pocet stran, ISBN a hlavne cena(!!!).
Je zajimave, ze do dnesnich dnu, je cca 75% vsech opravdu narocnych paralelnich vypoctu realizovano v jazyce Fortran a ten se v knize pravdepodobne nezminuje vubec...?!
Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory Simi 7. 10. 2011, 08:53:33 OdpovědětOdkaz
Cetl jsem tuto knihu v originale. Dost mi pomohla kdyz jsem zacinal s vlaknama a chtel jsem napsat multiplatformni knihovnu. Zakladni prehled co se jak dela v jakym systemu se hodil a podrobnosti jsem si dohledal (kdyz uz jsem vedel co vubec chci hledat)
Ale pravda ze mi mnohe veci v knize chybeli a neslo se moc do hloubky. Spis bych ji bral jako takovy vycet co se da pouzit.
Počet stran 416. Vlastní text (bez obsahu apod.) je mezi stranami 20 a 408. Mezinárodní standardní číslo knihy je 978-80-251-3487-0. Knihy recenzované v LinuxExpres si autoři recenzí nekupují, takže nemá přímou zkušenost s cenou. Web nakladatele http://knihy.cpress.cz/programovani-aplikaci-pro-vicejadrove-procesory.html nabízí knihu za 479 a uvádí doporučenou maloobchodní cenu 599 Kč.
Vzpomínám si, že v knize byly zdrojáky v C, assembleru pro SPARC, assembleru pro x86, C + OpenMP a jedna ukázka v Haskellu. Fortran (pravděpodobně) není v knize vůbec zmíněn.
Re: Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory ludolph 8. 10. 2011, 10:37:23 OdpovědětOdkaz
599,-Kc ... to je teda cena, za kterou si tuhle knihu nekoupi asi vubec nikdo...:(
Na internetu se daji zadarmo dohledat mnohem kvalitnejsi texty o multicore programovani.
Re: Re: Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory karl 8. 10. 2011, 17:58:09 OdpovědětOdkaz
>>>Na internetu se daji zadarmo dohledat mnohem kvalitnejsi texty o multicore programovani.