přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory

Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory
ludolph 7. 10. 2011, 08:43:00
Odpovědět  Odkaz 
Ja bych jeste doplnil zakladni informace o knize:
pocet stran, ISBN a hlavne cena(!!!).

Je zajimave, ze do dnesnich dnu, je cca 75% vsech opravdu narocnych paralelnich vypoctu realizovano v jazyce Fortran a ten se v knize pravdepodobne nezminuje vubec...?!
Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory
Simi 7. 10. 2011, 08:53:33
Odpovědět  Odkaz 
Cetl jsem tuto knihu v originale. Dost mi pomohla kdyz jsem zacinal s vlaknama a chtel jsem napsat multiplatformni knihovnu. Zakladni prehled co se jak dela v jakym systemu se hodil a podrobnosti jsem si dohledal (kdyz uz jsem vedel co vubec chci hledat)

Ale pravda ze mi mnohe veci v knize chybeli a neslo se moc do hloubky. Spis bych ji bral jako takovy vycet co se da pouzit.
František Bártík Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory
František Bártík 7. 10. 2011, 11:00:13
Odpovědět  Odkaz 
Počet stran 416. Vlastní text (bez obsahu apod.) je mezi stranami 20 a 408. Mezinárodní standardní číslo knihy je 978-80-251-3487-0. Knihy recenzované v LinuxExpres si autoři recenzí nekupují, takže nemá přímou zkušenost s cenou. Web nakladatele http://knihy.cpress.cz/programovani-aplikaci-pro-vicejadrove-procesory.html nabízí knihu za 479 a uvádí doporučenou maloobchodní cenu 599 Kč.

Vzpomínám si, že v knize byly zdrojáky v C, assembleru pro SPARC, assembleru pro x86, C + OpenMP a jedna ukázka v Haskellu. Fortran (pravděpodobně) není v knize vůbec zmíněn.
Re: Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory
ludolph 8. 10. 2011, 10:37:23
Odpovědět  Odkaz 
599,-Kc ... to je teda cena, za kterou si tuhle knihu nekoupi asi vubec nikdo...:(

Na internetu se daji zadarmo dohledat mnohem kvalitnejsi texty o multicore programovani.
Re: Re: Recenze knihy Programování aplikací pro vícejádrové procesory
karl 8. 10. 2011, 17:58:09
Odpovědět  Odkaz 
>>>Na internetu se daji zadarmo dohledat mnohem kvalitnejsi texty o multicore programovani.