přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Antipiráti nelegálně užívají fotky

Antipiráti nelegálně užívají fotky

Pirátství

Kanadská protipirátská organizace na svém webu nelegálně užívá fotografie nezávislých fotografů.


Tzv. „protipirátské organizace“ občas mívají potíže přesně s tím, proti čemu samy bojují – tedy s nelegálním užíváním autorských práv. Nyní se to týká kanadské organizace Canipre, která byla usvědčena z porušování práv k fotografiím od nezávislých fotografů. Nelegálně je užívá na svém webu.

Fotografie byly zapracovány přímo do designu webu, aniž by organizace požádala autory o poskytnutí licence. Je to přitom jen pár dní, co organizace Canipre obhajovala mohutnou právní ofenzivu proti uživatelům BitTorrentu. Podle organizace je na vině webdesignerská firma, která web vytvářela a která údajně tvrdila, že fotografie získala legálně z fotobanky.

Nahoru

Příspěvky

Antipiráti nelegálně užívají fotky
inkayacu 17. 05. 2013, 08:54:15
Odpovědět  Odkaz 
To už vám došly nápady na seriózní články, že tu píšete takové blafy?
Web jim dělala firma, ale odpovědnost nesou antipiráti.... no tak, vždyť to nemá úroveň... je to bulvár na úrovni idnesu... o brutálních pravopisných chybách nemluvě....
Lukáš Jelínek Re: Antipiráti nelegálně užívají fotky
Lukáš Jelínek 17. 05. 2013, 12:34:53
Odpovědět  Odkaz 
Prosím o konkrétní specifikaci těch pravopisných chyb. Opravím je, pokud tam jsou. Nikdo není dokonalý a občas se nějaká chyba vloudí.

A co se týká toho, že jim to dělala firma, tak to mnoho na věci nemění. Z pohledu autorů porušila jejich práva organizace Canipre a právní kroky budou činit vůči ní. Ta pak může uplatnit odpovědnost vůči té firmě, která dělala web (případná trestní odpovědnost je samozřejmě něco jiného, ale o té tu teď není řeč). Především je to ale velký problém morální, protože pokud někdo hlásá určité postoje, tak by si měl na podobné věci dávat setsakra pozor.
Re: Re: Antipiráti nelegálně užívají fotky
inkayacu 19. 05. 2013, 22:30:21
Odpovědět  Odkaz 
Buď jste chyby opravil, nebo jsem jen v rozčílení špatně koukal - v tom případě se vám omlouvám... nicméně ty jsou vedlejší... podstata je náplň a ta mi trochu vadí...
mně osobně přijde nefér takto přistupovat.. ta organizace nemůže mít ponětí, kde firma, která jim tvořila web, brala grafiku. jediné, co mohli udělat je, že je upozornili, aby si dáli záležet, aby grafika byla správně olicencována... a pakliže jim to ta firma potvrdila, tak oni přece nebudou nějak echt kontrolovat, páč ani nemaj de facto možnost to ověřit... si myslím... Já někomu dát těžký prachy za to, že mi zrobí web, tak taky předpokládám, že autorská práva jsou dodržena...
Re: Re: Re: Antipiráti nelegálně užívají fotky
Pavel Šimerda 19. 05. 2013, 23:42:20
Odpovědět  Odkaz 
„mně osobně přijde nefér takto přistupovat.. ta organizace nemůže mít ponětí, kde firma, která jim tvořila web, brala grafiku.“

Vždyť to je na tom celém právě legrační. Kdyby se s těmito organizacemi a jejich příslušníky jednalo podle jejich vlastních pravidel, byli by krotcí jako beránci. Je to prostě paradox života, jako třeba když obhájce lidských práv odsoudí za domácí násilí.
Re: Re: Re: Re: Antipiráti nelegálně užívají fotky
Pavel Šimerda 19. 05. 2013, 23:44:12
Odpovědět  Odkaz 
V kontextu digitálních mafiánských organizací je ten můj příklad samozřejmě debilní. Ale chtěl jsem použít něco, co by vyznívalo pozitivně, aby to bylo srozumitelné lidem, kteří pozitivně vnímají tyto digitální mafie.
Re: Re: Re: Antipiráti nelegálně užívají fotky
Marv-CZ 20. 05. 2013, 10:02:39
Odpovědět  Odkaz 
A třeba ISP má mít ponětí, jaká práva má jeho uživatel k datům, která přes něj posílá. A přitom právě tyto organizace prosazují, že za to má mít ten ISP odpovědnost!
Re: Antipiráti nelegálně užívají fotky
Solitary 17. 05. 2013, 18:36:20
Odpovědět  Odkaz 
Vsak je to uz klasika, my nic, to outsourcovana firma. To, ze by te klidne takovahle antipiratska firma vlacela soudama za kazdy prd, ktery na tebe vyhrabou je jedna vec, to ze si ale pak sami neumi toto uhlidat, uz je vec druha. Stale jde o naprosto pokrytecke chovani.
Lukáš Jelínek Re: Re: Antipiráti nelegálně užívají fotky
Lukáš Jelínek 17. 05. 2013, 19:09:02
Odpovědět  Odkaz 
Je to podobné jako u vydavatelů internetých novin (např. u VLP s tím byly potíže). Objeví se tam fotka bez souhlasu autora a „my nic, to náš externista“. Ovšem běda, pokud by se někde jinde objevila fotka od nich!
Antipiráti nelegálně užívají fotky
Marv-CZ 17. 05. 2013, 09:11:20
Odpovědět  Odkaz 
Tak byli obviněni neprávem. A co jako. Oni to dělají v jednom kuse. Stačí se třeba podívat kolik lidí je neoprávněně obviněno z pirátský videí na YouTube a je jim zablokován účet. Veřejně jsou označování za zloděje a na vlastní náklady musí dokazovat, že to tak není. Ať si to chlapci vyžerou a ochutnají vlastní medicínu.

Ppozn.: To blokování videí není výmsl Googlu, ale dělá to právě na žádost takovýchto organizací a na základě zákonů, které si vylobovaly.)
Otakar Haška Antipiráti nelegálně užívají fotky
otula 17. 05. 2013, 19:22:38
Odpovědět  Odkaz 
We run our technology hard and the bad guys know us well ...

Jo, dobře nás znají, vždyť si je sami platíme... ;-)

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz