přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Asm.js zrychluje

Asm.js zrychluje

asm.js

Implementace javascriptové technologie asm.js od Mozilly je už jen o polovinu pomalejší než nativní kód.


Asm.js je podmnožina JavaScriptu, která umožňuje optimalizovat kód tak, aby běžel velmi rychle (přičemž nelze využít plnou flexibilitu jazyka). Dosavadní implementace asm.js, kterou připravili v Mozille, byla přibližně dvakrát pomalejší než nativní kód. Nyní se však podařilo dosáhnout vyšší rychlosti – zpomalení oproti nativnímu kódu jen už jen zhruba poloviční.

Největší změnu přineslo přidání datového typu float32 (jednoduchá přesnost), které umožnilo přímo přenášet výpočty s tímto datovým typem z C/C++ do asm.js. Standardní JavaScript pracuje vždy s typem float64, což sice přináší vyšší přesnost, která ale není vždy nutná a přitom znamená zbytečnou výkonovou penalizaci.

Nahoru

Příspěvky

Otakar Haška Asm.js zrychluje
otula 23. 12. 2013, 23:53:44
Odpovědět  Odkaz 
Lukáši, jaký je rozdíl mezi "dvakrát pomalejší" a "poloviční"? :-)

Pokud někdo jede 100kmph rychlostí a někdo jiný jede 2x pomaleji, předpokládám, že jede 50 kmph. A pokud někdo třetí jede poloviční rychlostí oproti prvnímu, jede také 50 kmph :-p

Ach ta slovíčka :-)

Ještě jich pár doplním: přeji Ti klidné a pohodové vánoční svátky, málo rýpalů jako jsem já a spoustu energie do dalšího psaní v následujícím roce. Veselé Vánoce!

Ota
Lukáš Jelínek Re: Asm.js zrychluje
Lukáš Jelínek 24. 12. 2013, 00:03:44
Odpovědět  Odkaz 
Je to jednoduché. Dvakrát pomalejší znamená, že něco trvá dvojnásobnou dobu. Poloviční zpomalení (oproti dřívějšku) je polovina z toho, co bylo předtím navíc, tedy místo +100 % (dvojnásobek) je to jen +50 % (1,5 x víc). I když teď jsi mě trochu znejistěl ohledně srozumitelnosti té mé formulace, budu to muset ještě promyslet...

A samozřejmě díky a také Ti přeju hezké Vánoce, Silvestr i Nový rok a hodně úspěchů v příštím roce ;-)
Asm.js zrychluje
petr 30. 12. 2013, 15:42:05
Odpovědět  Odkaz 
Takové zprávy mám rád. Ale na druhou stranu musím říct, že je to hloupost. Zrychlili možná nějakou specifickou oblast. Ale obecně říct, že je asm.js půl krát pomalejší ve vykonávání programu než překlad C s optimalizacemi je čirá hloupost. Už jen ten virtuální stroj a JIT to brzdí.

Javascript ve V8 je zhruba 3x pomalejší než C (viz. třeba tady http://julialang.org/) a nějaké asm.js na tom nebude líp.

Když se dále zamyslíme nad tím, co javascript v prohlížeči dělá (90% je interakce s DOM), tak výsledek bude někde kolem 30x pomalejší než C řešení.

Tak tak, aby to někoho nezmátlo...

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz