přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Další velké změny u Googlu

Další velké změny u Googlu

Google ukončí dalších pět služeb, naopak otevře zdrojové kódy u Sky Map.


Firma Google je známa tím, že služby, které nepovažuje za perspektivní (nebo u kterých usoudí, že svůj úkol již splnily), bez milosti ukončuje. Brzy to potká dalších pět služeb: Picnik (webový fotoeditor), Google Message Continuity (služba pro vysokou dostupnost poštovních služeb), Needlebase (platforma pro integraci a webovou publikaci dat), Social Graph API (grafické znázorňování mezilidských vztahů) a Urchin (klient pro analýzu návštěvnosti webů). Například Picnik skončí 19. dubna, jeho funkce budou implementovány do programu Picasa. Nejdéle vydrží Needlebase, a to do konce května.

Naopak Sky Map, aplikace pro zobrazování hvězd na noční obloze, bude vydána jako open-source software. Zde navíc Google navázal spolupráci s Carnegie Mellon University a doufá, že budou studenti používat program pro své projekty.

Nahoru

Příspěvky

Jirka Vrba Další velké změny u Googlu
baf 22. 01. 2012, 22:04:44
Odpovědět  Odkaz 
ukončení Urchinu je překvapení. Ten produkt nebyl levný a pokud do toho někdo investoval, tak ho to moc nepotěší.
Lukáš Jelínek Re: Další velké změny u Googlu
Lukáš Jelínek 22. 01. 2012, 22:26:09
Odpovědět  Odkaz 
No jo no... Asi to Googlu příliš nevydělávalo (nebo dokonce prodělávalo). Podobně už utnul řadu jiných zajímavých věcí. I když je otázka, nakolik je to opravdu čistý nezájem a nakolik nezvládnutá propagace - jak moc se o tom Urchinu obecně vědělo? Nebo třeba o Needlebase? Podle mě moc ne.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog