přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Dánské nemocnice přecházejí na LibreOffice

Dánské nemocnice přecházejí na LibreOffice

Třináct dánských nemocnic s celkem 25 tisíci zaměstnanců přechází na kancelářský balík LibreOffice.


V Dánském království se připravuje velká migrace na svobodný software. Třináct nemocnic (s celkem 25 tisíci zaměstnanců) z kodaňského regionu během následujícího roku přejde na svobodný kancelářský balík LibreOffice. Tato cesta byla zvolena „z dlouhodobých strategických důvodů“ a nyní ušetří na licencích okolo 40 milionů dánských korun (cca 130 mil. Kč).

Volba vychází také z architektury IT celé sítě nemocnic. Používají totiž virtuální desktopy, takže kterýkoli zaměstnanec může pracovat odkudkoli, ať již z PC nebo z tenkého klienta. Znamená to ale také, že se musí kupovat tisíce licencí proprietárního kancelářského balíku. Migrace (která je třetím největším projektem svého druhu v Evropě) neproběhne naráz – deset tisíc proprietárních licencí se bude používat do konce zaplaceného období, pro některé uživatele budou licence ještě prodlouženy, až přejdou na LibreOffice všichni (kromě malé skupiny uživatelů, kteří řeší složité tabulkové úkoly).

Nahoru

Příspěvky

Dánské nemocnice přecházejí na LibreOffice
Uran 22. 08. 2011, 13:50:55
Odpovědět  Odkaz 
Citace: kromě malé skupiny uživatelů, kteří řeší složité tabulkové úkoly

Tak to moc nechapu co nejde v libreoffice oproti MS Office. Pokud je to neco tak komplikovaneho tak proc nenasadi nejaky specializovany tabulkovy procesor?

Bych to spis videl na nejakou zbastlenou aplikaci v Excelu vyuzivajici visual basic ci neco podobneho
Lukáš Jelínek Re: Dánské nemocnice přecházejí na LibreOffice
Lukáš Jelínek 22. 08. 2011, 15:28:06
Odpovědět  Odkaz 
Ono to ani Visual Basic využívat nemusí. Viděl jsem dost takových excelovských "plachet", které fungovaly jen v MS Office (některé jen v konkrétní verzi). Samozřejmě by se to dalo upravit, ale asi by to bylo dražší než je cena těch licencí.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz