přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Firefox 31: novinky hlavně pro vývojáře

Firefox 31: novinky hlavně pro vývojáře

Firefox

Nová verze webového prohlížeče Mozilla Firefox potěší zejména vývojáře – je pro ně připravena celá řada zajímavých novinek. Zkrátka ale nepřijdou ani uživatelé.


Mozilla dnes vydala verzi 31 webového prohlížeče Firefox. Potěší zejména vývojáře, protože je pro ně připravena řada zajímavých novinek. Patří mezi ně například debugger pro doplňky, možnost ladění komponenty Canvas, kapátko pro získávání barev, kopírování příkazu pro cURL nebo možnost vypisovat do logu zásobník volání.

Zkrátka ovšem nepřijdou ani uživatelé. Dialog vyskakující před opouštěním stránky už neblokuje přístup mimo daný panel prohlížeče. Stažené soubory se kontrolují na případný malware. Pro ověřování certifikátů se nově používá mozilla::pkix; uživatel to pozná tak, že díky důkladnějšímu prověřování řetězců certifikátů budou jako důvěryhodné správně vyhodnoceny i certifikáty, které dříve (chybně) za důvěryhodné považovány nebyly. Ve verzi pro Windows se Firefox nastavuje jako výchozí aplikace pro formáty OGG a PDF, není-li nastavena jiná aplikace.

V mobilní verzi přibyla řada nových lokalizací (například do několika indických jazyků), na hlavní obrazovce lze přeuspořádávat panely a nově jsou k dispozici API pro Firefox Hub. U desktopové i mobilní verze byla odstraněna infrastruktura CAPS používaná pro nastavování oprávnění specifických pro jednotlivé weby.

Nahoru

Příspěvky

Firefox 31: novinky hlavně pro vývojáře
Erich Zann 23. 07. 2014, 05:39:54
Odpovědět  Odkaz 
Mě by akorát zajímalo, kdy se do FF ( potažmo Opery ) už konečně vrátí to, na co drtivá lidí čeká daleko více než na nějaké kapátko a to je NORMÁLNÍ lišta a NORMÁLNÍ záložky ....
Re: Firefox 31: novinky hlavně pro vývojáře
daniel 23. 07. 2014, 09:21:43
Odpovědět  Odkaz 
Však to jde nastavit, v čem je problém ?
Lukáš Jelínek Re: Firefox 31: novinky hlavně pro vývojáře
Lukáš Jelínek 23. 07. 2014, 11:08:55
Odpovědět  Odkaz 
Nevím, na co čeká drtivá většina lidí (protože tady FF jen kopíruje to, co už je v Chrome a IE - a asi je nějak podložené, čeho si "lid žádá"), ale já nabídkovou lištu používám také a její zapnutí je otázkou dvou kliků (pravým tlačítkem na lištu a levým do kontextové nabídky). Se záložkami je to podobné, ale ty nepoužívám a tudíž neřeším.
Re: Re: Firefox 31: novinky hlavně pro vývojáře
sd 25. 07. 2014, 14:03:43
Odpovědět  Odkaz 
Dost bych pochyboval, ze si lid zada odstranovani voleb, ktere "nepouziva" = napr lista apikaci v minule verzi, ted prozmenu moznost odstranit zaviraci krizek z tabu ... pripadne ze by si "lid" zadal pridavani dalsich a dalsich smirovacich funkci - ted napriklad posilani infomaci o kazdem stazenem souboru googlu.
Lukáš Jelínek Re: Re: Re: Firefox 31: novinky hlavně pro vývojáře
Lukáš Jelínek 25. 07. 2014, 14:29:42
Odpovědět  Odkaz 
Zrovna u toho posílání informací Googlu si myslím, že většina uživatelů ocení ochranu proti malwaru i za cenu posílání informací (osobně se k tomu stavím jinak, ale nejsem "běžný uživatel").

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz